Am aflat secretul lui Gwyneth Paltrow pentru un corp senzațional la 49 de ani. Puteți să îi urmați exemplul

Am aflat secretul lui Gwyneth Paltrow pentru un corp senzațional la 49 de ani. Puteți să îi urmați exemplul
Gwyneth Paltrow a decis să lase actoria deoparte, însă ține să le arate fanilor ei că are, în continuare, foarte mare grijă de corpul ei. La 49 de ani, vedeta arată senzațional. Iară marele ei secret.

Pentru că îmbină efectele de detoxifiere și anticelulitice, tehnica periajului uscat este secretul de frumusețe al lui Gwyneth Paltrow pentru un corp tonifiat la 49 de ani. „Am început practicile de detoxifiere în anii ’90 și nu m-am oprit niciodată”, a declarat Gwyneth Paltrow pe Instagram. Printre ele: periajul uscat, pe care îl laudă în mai multe postpri pe rețelele de socializare și în cartea sa, „Natural Beauty by Goop”.

Ce este periajul uscat

Această practică ancestrală, reînviată de pasionatele frumuseții naturale, precum Gwyneth Paltrow sau Miranda Kerr, este surprinzătoare. Ea constă în perierea întregului corp, într-un gest foarte precis, pe o suprafață complet uscată. Efectele periajului uscat al pielii sunt reale: drenaj, efect anticelulitic, exfoliere record, stimularea fluxului energetic, îmbunătățirea circulației și detoxifierea corpului și a minții, scrie Vogue.com.

Ca să nu mai vorbim de faptul că „efectele sale sunt vizibile instantaneu și pe termen lung”, după cum explică actrița, care folosește peria uscată în fiecare dimineață, chiar înainte de duș.

Trei motive imbatabile pentru a începe imediat periajul uscat

Efectul de detoxifiere. „Periajul uscat stimulează drenajul limfatic, favorizând trecerea substanțelor nutritive din sânge către celule, în timp ce evacuează toxinele. Responsabil pentru aproximativ 15% din fluxul de fluide din organism, sistemul limfatic transportă celulele albe din sânge care ajută organismul să scape de substanțele toxice”, afirmă osteopatul Vicky Vlachonis în cartea lui Gwyneth Paltrow „Natural Beauty by Goop”.

Efectul de netezire a pielii. Periajul uscat stimulează reînnoirea pielii prin îndepărtarea celulelor moarte și a impurităților. Atât de mult încât exfolierea devine opțională. Mai netedă (efectul asupra celulitei este real), mai tonifiată și mai luminoasă, pielea pare să radieze cu o nouă energie. „Periajul stimulează producția de fibre de colagen și elastină, care ajută pielea să rămână suplă pe măsură ce îmbătrânește”, continuă Vicky Vlachonis

Efectul energizant. Periajul uscat este practicat în general dimineața, înainte de duș, ca un adevărat apel la trezire pentru corp și minte. Actul în sine este stimulativ. Trezește întregul organism, dând în același timp impresia plăcută de a dezmorți cea mai mică tensiune în acest proces. Aceasta este urmată de o senzație de ușurință intensă și de o stare de bine imediată. Mai vioi, mai alert, vă simțiți pregătit să înfruntați ziua. Ca un bonus, puteți adăuga o dimensiune meditativă, urmând protocolul mindfulness.

Cum se face periajul uscat?

Procedura este următoarea: în fiecare zi, timp de 10 minute, periați pielea cu mișcări circulare, începând de jos în sus, în direcția inimii și respectând direcția circulației limfatice. Apoi, este suficient să faceți un duș înainte de a vă acoperi corpul ulei hidratant, a cărui acțiune va fi de zece ori mai mare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Pentru periaj uscat ideal e să folosiți o perie de corp din păr natural. Ideal ar fi să alegeți una cu mâner scurt întrucât este mai ușor de folosit. Masați tot corpul folosind peria cu mișcări circulare, începând cu tălpile. Urcați apoi cu peria pe picioare, masați fesele, mâinile și brațele. Urmează apoi spatele și abdomenul. Folosiți mișcări invers acelor de ceasornic în zona ambdominala. Acordați apoi atenție șoldurilor și zonelor în care celulita este accentuată.

Sursa foto: Instagram