Actrița Anamaria Vartolomei, din satul Plopu, vedetă la Paris

Actrița Anamaria Vartolomei, din satul Plopu, vedetă la Paris
Anamaria Vartolomei, actriță de origine română, a fost desemnată una dintre revelațiile anului de către Academia César. A început actoria de la 10 ani, la Paris, în filmul ”Mica mea prințesă”, titlu predestinat.

Anamaria Vartolomei are doar 22 de ani. Își începe cariera în film la vârsta de zece ani și jumătate. Atunci a fost aleasă dintre 500 de candidați pentru a interpreta unul din cele două roluri principale din ”Mica mea prințesă”.

Prestigioasa Academie César din Franța a inclus-o într-o selecție restrânsă de revelații ale anului 2021 în cinema, pentru rolul său din filmul Just Kids (Doar copii).

Actrița Anamaria Vartolomei, din satul Plopu, vedetă la Paris

Anamaria Vartolomei, actriță de origine română, a fost desemnată una dintre revelațiile anului de către Academia César. Asta înseamnă că directorii de casting o plac și îi vor aduce multe contracte, în film și în modă. Românca este foarte frumoasă și talentată.

Anamaria Vartolomei a copilărit într-un sat din județul Bacău și a luat-o de la capăt într-o țară străină pe când avea doar 6 ani.

 “M-am născut la Bacău în 1999 și am crescut la Plopu, sat ce aparține orașului Dărmănești, alături de bunici, până la vârsta de 6 ani. Părinții mei erau plecați în Franța de când aveam 2 ani”, a povestit actrița pentru culturaladuba.ro.

Anamaria Vartolomei a intrat în atenția specialiștilor de film pe când avea doar 12 ani, după ce a jucat primul său rol într-un film.

La 10 ani și jumătate, a fost aleasă să joace într-o poveste regizată de actrița franceză de origine română, Eva Ionesco, My Little Princess, inspirată chiar din viața regizoarei.

În copilăria sa, Eva Ionesco a fost fotografiată în ipostaze nud de către mama ei, fotografa franceză de origine română Irina Ionesco. La vremea aceea, fotografiile au iscat controverse.

În ”My Little Princess”, Anamaria Vartolomei a apărut în scene asemănătoare, iar curajul și talentul său au fost apreciate de critici.

Anamaria a jucat alături de celebra actriță franceză Isabelle Huppert, iar pentru rolul său a fost nominalizată la Premiile Lumière, la categoria cea mai promițătoare tânără actriță în 2012.

Anamaria Vartolomei, actriță și fotomodel

De atunci, talentul și frumusețea ei au intrat în atenția presei franceze. Tânăra actriță este de câțiva ani și o prezență nelipsită de la prezentările de modă ale casei Chanel.

”Școala mea primară propunea diverse activități extrașcolare, dintre care: teatru, poezie și punere în scenă.

O prietenă s-a înscris și am urmat-o și eu. Și așa mi s-a stârnit interesul.

Atât de tare mi-a plăcut încât le-am cerut părinților mei să mă înscrie la curs de teatru în afara școlii.

În perioada aia, tatăl meu, care are o firmă în construcții, lucra la o actriță de teatru. I-a vorbit despre mine și ea i-a dat un site de casting online.

Căutând noi acolo pentru a vedea despre ce e vorba, am dat peste anunțul de casting al filmului ”My Little Princess”, realizat de Eva Ionesco”, a povestit actrița pentru culturaladuba.ro.

”Fizic corespundeam cererilor, așa că am decis să răspundem la anunț și m-am prezentat la audiții. Eva m-a ales să o joc pe Violeta și de atunci nu am mai vrut să fac altceva.

Ea m-a orientat spre Cours Florent, o școală de teatru renumită din Paris, unde am studiat 2 ani.

Și acum doi ani am urmat tot un curs de teatru numit Les Enfants Terribles. Ambele au fost destul de interesante, dar pentru mine platoul rămâne cursul cel mai bogat”, a spus actrița care acum se bucură de un real succes în lumea cinematografiei franceze.


Povestea celui mai frumos cântec de dragoste: „Je t’aime … moi non plus”, scris pentru Brigitte Bardot

Femeia care dormea cu un piton în fiecare seară. Ce a făcut apoi șarpele este uimitor