Simona Ionescu / Redactor Șef

Anumite accesorii de make-up vă fac rău fără să știți. Sfaturi de la profesioniști

Anumite accesorii de make-up vă fac rău fără să știți. Sfaturi de la profesioniști
Aveți pori înfundați, vă apar coșuri și alte inflamații? Iată primul lucru pe care ar trebui să îl luați în calcul.

Anumite accesorii de make-up vă fac rău fără să știți, iar problemele tenului e posibil să apară pentru că nu vă curățați corect periile de machiaj.

Nu este niciun secret faptul că pensulele de machiaj sunt un adevărat teren de reproducere pentru microbi. Cel mai mare pericol îl constituie accesoriile pentru aplicarea produselor cosmetice lichide (fond de ten, anticearcan, iluminator lichid, etc). vorbim de pensule de machiaj și bureței cosmetici, mai ales.

Profesioniștii spun că pensulele de machiaj trebuie păstrate curate și spălate după fiecare utilizare. Fondurile de ten și alte produse cosmetice lichide sau cremă pot fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Texturile uscate nu prezintă un astfel de pericol, dar lasă reziduuri, ceea ce duce la amestecarea nedorită a culorilor în următorul make-up. Astfel, de exemplu, machiajul ochilor realizat cu pensule necurățate prezintă riscul de a se „păta”, iar culorile rezultate vor fi foarte diferite de cele din paletă.

Cum se curăță periile de machiaj

Este important să ne amintim că periile de machiaj sunt realizate din peri artificiali și naturali, iar îngrijirea acestora este diferită, arată Makeup.ro.

Pensulele artificiale sunt cele mai ușor de îngrijit. Pentru a le spăla, este suficient să folosiți un săpun antibacterian obișnuit. Dacă doriți să scurtați timpul de curățare a periei, utilizați un detergent specializat.

Este suficient să pulverizați o astfel de soluție pe un disc de bumbac și să ștergeți pensula.

Cum vă creați propriul dezinfectant pentru pensule

Vă puteți crea propriul produs de îngrijire a pensulelor artificiale. Se amestecă 200 ml de alcool, 2-3 linguri de șampon, 1 lingură de detergent pentru vase și 1/2 linguriță de balsam de păr. Acest lucru va dezinfecta periile și le va curăța de toate reziduurile cosmetice. În plus, pensulele se vor usca foarte repede și vor fi gata pentru machiaj în câteva minute.

Periile cu peri naturali sunt mai greu de întreținut

În mod ideal, acestea nu trebuie spălate frecvent cu apă, astfel încât accesoriul să nu-și piardă din formă și moliciune. De asemenea, părul natural va deveni mult mai rigid și mai rar odată cu trecerea timpului, dacă obișnuiți să le curățați cu alcool. Produsul de curățare ideal pentru pensulele naturale este șamponul obișnuit pentru păr.

Este foarte important nu doar să spălați corect pensulele, ci și să le uscați corect. Specialiștii recomandă să faceți acest lucru într-o zonă ventilată și nu într-o baie umedă. În niciun caz nu trebuie să încercați să accelerați procesul de uscare cu un uscător de păr – acesta va deteriora firele, iar pensula va deveni inutilizabilă pentru machiaj.

Sursa foto: Pixabay

Victoria Beckham are o siluetă de invidiat! Fotografia care i-a uimit pe fani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre