Aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj

Aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj
Preparatele învelite în foietaj vor avea întotdeauna succes, mai ales pe platourile unei mese festive, pentru că sunt aspectuoase, dar și gustoase și de efect.

De obicei merele în foietaj fac parte din categoria deserturi, însă veți fi surprinși de cât de interesantă și delicioasă este această rețetă de aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj. Combinația de mere coapte, dulci acrișoare și carne tocată, ușor picantă este pur și simplu delicioasă.

Ingrediente pentru a aperitiv cu mere și carne tocată în foietaj

800 gr aluat foietaj

8-10 mere

1 kg carne tocată

2 cepe

2 căței de usturoi

sare, piper, cimbru și boia

2 linguri de ulei

3 ouă

pătrunjel verde

Mod de preparare

Vom începe cu umplutura. Curățăm și tocăm ceapa și usturoiul și le punem la călit, împreună cu carnea tocată, într-o tigaie adâncă în care am pus uleiul. Amestecăm bine toate ingredientele până se pătrund uniform. Le asezonăm cu sare, piper, cimbru și boia de ardei iute și dulce, chiar și afumată, dacă avem. Lăsăm acest amestec să se răcească.

Pregătim merele și aluatul foietaj. Aluatul foietaj se lasă să se dezghețe la temperatura camerei, apoi se va decupa în fâșii. Merele se curăță de coajă și li se scot cotoarele cu un cuțit cu vârf ascuțit, sau cu un dispozitiv inelar, special pentru îndepărtarea cotoarelor. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-12 minute să se rumenească ușor. Se lasă, apoi la temperat.

Când toate sunt reci, asamblăm minunatul aperitiv. Amestecăm carnea tocată cu 2 ouă și verdeața tocată și umplem merele cu acest amestec. Apoi le înfășurăm în fâșiile de aluat, împletindu-le după propria imaginație.  Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt, ungem aluatul cu ou bătut și le dăm la cuptor pentru 12-15 minute, sau până se rumenesc frumos. Se pot pudra cu boia de ardei, pentru un plus de aspect.

Sursa: Chefi la cuțite

Tăiței de orez cu creveți și sos delicios de usturoi cu legume