Stoica Magdalena, o concurentă de 59 de ani, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” să-i surprindă pe jurați cu o ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre.

Ruladă de cartofi umplută – Ingrediente:

1 kg cartofi albi, 4 ouă, 300 gr făină, 300 gr parmezan , 1 kg carne, amestec, 2-3 cepe, 2-3 linguri ulei, 1 legătură mărar, 1 legătură de pătrunjel, 500 gr mazăre, 2 morcovi, 1 țelină mică, 1 ardei gras, 100 gr unt, busuioc, frunze de salată, sare, piper și boia dulce, Sos de roșii pentru decor, 1 căpățână de usturoi

Ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre – Preparare

Se curăță cartofii, se taie în cuburi și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru aproximativ 10 minute. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură.

Se toacă 2 cepe, se călesc în ulei încins si se adaugă carnea tocată. Se amestecă bine și se asezonează cu piper, sare, boia de ardei. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Când este gata se adaugă mărar si pătrunjel, tocate mărunt, iar după ce se temperează, se încorporează și un ou. Se curăță morcovii, țelina și ardeiul. Într-o oală, se pune apă cu sare la fiert, iar când începe să clocotească, se adaugă mazărea împreună cu zarzavaturile si o ceapă tocată. Se fierb aproximativ 10 minute.

Între timp, se pregătește aluatul de cartofi. Se pasează cartofii fierbinți, scurși de zeamă. Se adaugă făina, 2 ouă și parmezan ras. Se întind 4 foi de aproximativ 20/20 cm și se umplu cu carnea tocată și restul ingredientelor. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. După 10 minute, se scot, se ung cu ou bătut și se mai lasă alte 10 minute.

Se prepară piureul de mazăre. După ce a fiert mazărea, se scurge, se îndepărtează celelalte legume, se adaugă untul și se blendează bine, apoi se trece prin sită și se introduce mixerul pentru a-i da cremozitate. Când rulada de cartofi umplută cu carne tocată este gata, se porționează în bucăți mai mici și se servește cu piureul de mazăre. Se adaugă și frunze de salată pentru decor și puțin sos de roșii.

Sursa: Chefi la cuțite

Moartea misterioasă a primului om care a ajuns în cosmos, Yuri Gagarin

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp