De ce trebuie să vă scoateți întotdeauna bijuteriile înainte de a merge la culcare

De ce trebuie să vă scoateți întotdeauna bijuteriile înainte de a merge la culcare
Este posibil să fi observat că aveți mâinile și degetele puțin mai mari dimineața. Acest lucru se întâmplă pentru că, atunci când stăm liniștiți noaptea, lichidele se acumulează în interiorul țesuturilor și prin urmare, ne trezim cu mâinile ușor umflate.

De ce ar trebui să vă scoateți întotdeauna bijuteriile înainte de a merge la culcare. Dacă adormiți purtând un inel, va fi mult mai dificil să îl scoateți dimineața.

Pentru a vă scoate inelul de pe degetele umflate, va trebui să utilizați săpun lichid sau ulei vegetal pentru a-l ajuta să alunece sau chiar să vă puneți mâna în apă înghețată pentru a reduce umflătura. De ce nu este bine să dormiți cu bijuterii?

Vă poate perturba somnul

De ce ar trebui să vă scoateți întotdeauna bijuteriile înainte de a merge la culcare. Dacă dormiți cu un colier, vă puteți pune odihna de noapte în pericol. Lanțurile se pot încurca în păr sau se pot înfășura în jurul gâtului, perturbându-vă somnul.

Dacă nu vă puteți imagina să vă despărțiți de bijuteria voastră sentimentală noaptea, optați pentru modele care nu vă vor interfera cu somnul, cum ar fi coliere din materiale moi și flexibile.

Vă poate irita pielea

Unele materiale care sunt folosite pentru a face bijuterii, cum ar fi nichelul, pot provoca reacții alergice și vă pot provoca mâncărime și roșeața. Și, deși aurul și argintul pot părea o opțiune sigură, ele conțin adesea și alte metale. 

Dacă aveți o piele sensibilă și predispusă la alergii, asigurați-vă că bijuteriile dvs. sunt fabricate din aur de 14k sau mai mult. Caratul superior înseamnă că aurul este mai pur și este mai puțin probabil să provoace o reacție.

Poate provoca acumularea de bacterii

Dacă nu vă scoateți bijuteriile pentru a le curăța corespunzător, piesele preferate pot deveni un teren propice pentru murdărie și bacterii. Inelele care vin în contact strâns cu pielea servesc drept capcane de umiditate. Ele creează un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Nu este bine pentru bijuteriile tale

Deși mulți oameni au obiceiul de a dormi cu inelul de logodnă sau cu verigheta, este mai bine să le scoateți înainte de a merge la culcare pentru a le menține în cea mai bună formă.

Dacă dormiți neliniștit, vă puteți lovi cu inelul de pat sau de noptieră și îl puteți sparge. Când vă rostogoliți în somn, pietrele prețioase se pot prinde de țesături, care le pot uza. Dormitul cu bijuteriile pe tine poate, de asemenea, să-l murdărească, deoarece transpirăm în somn, iar transpirația care ajunge pe bijuterii le poate estompa strălucirea.

Îți porți bijuteriile când dormi?

Echinacea, o plantă cu mari beneficii pentru organism