Artistul Tudor Gheorghe este în lacrimi! Mult iubita sa soție, actrița Georgeta Luchian Tudor, a murit

Artistul Tudor Gheorghe este în lacrimi! Mult iubita sa soție, actrița Georgeta Luchian Tudor, a murit
Lumea artiștilor români este din nou în doliu. O actriță îndrăgită s-a stins din viață, lăsând în urmă un soț îndurerat și fanii în lacrimi.

A fost o bijuterie a Craiovei, una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Teatrul Marin Sorescu. Soția artistului Tudor Gheorghe, actrița Georgeta Luchian Tudor a murit. Veștile triste au fost anunțate de către reprezentanții municipalității craiovene.

„Teatrul Naţional Marin Sorescu anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor. Una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun. Suntem alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe”, au anunțat reprezentanţii Naţionalului craiovean.

Georgeta Luchian Tudor a murit

Georgeta Luchian Tudor s-a născută pe data de 6 septembrie 1934,  la Brăila. Ea a absolvit Institutul de Teatru în anul 1963, clasa profesor Ion Şahighian, asistenţi David Esrig şi Călin Florian, conform informațiilor comunicate de reprezentanții municipalității craiovene.

„A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai”, au mai spus aceștia.

Cariera actriței Georgeta Luchian Tudor 

A debutat la Naţionalul craiovean în rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais (1963). A fost distribuită în roluri feminine complexe precum: Maria Lothundiaz („Valetul de cupă” de H. de Balzac), Cenuşăreasa („Pantofiorul de aur” de E. Liţu), Dona Anna („Ţărăncuţa din Getafe” de Lope de Vega), Cellia („Volpone” de Ben Johnson), Dona Angela („Doamna nevăzută” de Calderon de la Barca), Păuna („O piatră de hotar” de Ion D. Sîrbu), Ara („Arca Bunei Speranţe” de Ion D. Sîrbu), Clarice („Slugă la doi stăpâni” de Goldoni), Sanda Augustin („Amurgul acela violet” de Ion D. Sîrbu), Marion („Marion Delorme” de V. Hugo), Domnişoara Nastasia („Domnişoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu), Nora („Nora” de H. Ibsen), Viorica („Micul infern” de Mircea Ştefănescu) și multe altele.

De asemenea, Georgeta Luchian Tudor a jucat în spectacole regizate de cunoscuţi regizori precum: Georgeta Tomescu, Ion Maximilian, Valentina Balogh, Cătălina Buzoianu, Petre Sava-Băleanu, Călin Florian, Riszard Sobolewski, Cristian Hadji-Culea, Daniela Peleanu, Mircea Cornişteanu, Mihai Manolescu, Silviu Purcărete şi alţii.

Ea a jucat alături de soțul ei, Tudor Gheorghe (cu care a fost împreună timp de 56 de ani) în spectacolul „Micul infern”. Cândva, Tudor Gheorghe declara: „Au fost ani frumoşi, petrecuţi lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit şi mă susţine”.

Sursă foto: digi24.ro, playtech.ro

Pădurea bântuită Hoia Baciu, în Top 5 cele mai ciudate din lume. Aveți curaj să intrați în ea?

Recomandarile noastre