Atât de simplu! Crochete de pui la cuptor – varianta crispy sănătoasă

Atât de simplu! Crochete de pui la cuptor – varianta crispy sănătoasă
O dietă sănătoasă ține departe cât mai mult posibil alimentele prăjite în ulei. Dar suntem de acord că bucățelele de carne crispy sunt delicioase. De aceea vă prezentăm o variantă sănătoasă ( și dietetică) de pregătire a acestora.

Pregătirea Crochetelor de pui la cuptor este simplă. Rămânem la ideea că gătitul la cuptor este pe cât de comod, pe atât de sănătos. Pe de altă parte, crochetele pregătite la cuptor sunt mult mai sănătoase și extrem de delicioase – moi în interior și cu o crustă crocantă pe exterior. (Și, să nu uităm, rețeta poate fi un bun exercițiu de exersare a motricității copiilor putând să îi implici în prepararea ei (pot bate oul și pregăti crochetele) sau pot învăța despre ierburi aromatice și mirodenii.)

Ingrediente:

piept de pui sau mușchiuleț din piept de pui – 500 g, 2 ouă mari, 1-2 linguri făină, 1/2 de cană de fulgi de porumb, 1/2 cană de pesmet, sare, piper

Preparare:

Spală bine carnea de pui. Dacă folosești piept de pui porționează-l în fâșii de aproximativ 2 degete lățime. Dacă folosești mușchiuleț din piept de pui ai avantajul că este deja porționat.  Usucă bine fâșiile de carne cu un prosop de bucătărie și condimentează-le cu sare și piper. Dacă preferi un  mix de condimente poți să le amesteci în făină.

Sfărâmă fulgii de porumb într-un robot de bucătărie (sau manual), astfel încât să aibă o granulație medie,  pune-i într-un bol împreună cu pesmetul și amestecă bine.

Bate bine ouăle sau poți să implici copilul în această operațiune.  Pre-încălzește cuptorul la 200 grade C și așează o foaie de copt pe o tavă mare, de preferat cu margini joase.

A sosit momentul să pregătești crochetele: fiecare bucată de carne o tăvălești în făină, apoi îi faci o baie zdravănă în ou și din nou o tăvăleală în amestecul de pesmet și fulgi de porumb. Dacă dorești să obții o crustă mai groasă, poți să repeți operațiune de ou-pesmet. Așază-le în tavă și pune la cuptor la 200 grade C pentru aproximativ 40 de minute sau până devin aurii- maronii.

Sursa: mamachef.ro

A fost detonată bomba în scandalul pedofilului Epstein. Prințul Andrew nu se mai poate ascunde