Au decis să revină la viață. Ce au povestit „cei sculați din morți”

Au decis să revină la viață. Ce au povestit „cei sculați din morți”
Viață după moarte. Chiar există? Mai mulți oameni au povestit despre experiența lor de după moarte. Au spus că au fost readuse la viață de o ființă mistică.

În 1976, un val de căldură extremă a făcut multe victime în Europa, plus incendii și  focare de gripă porcină. Ar putea aceste evenimente și altele asemănătoare să explice preferința crescută a persoanelor care au suferit decese clinice?

Au decis să revină la viață. Ce au povestit

Au revenit la viață după ce au fost declarați decedați. Cercetătorii au studiat un fenomen ciudat, produs în 1976, după o perioadă de căldură extremă. Preotul Robert Spitzer a menționat dovezi ale tărâmului spiritual în studiile de experiențe aproape de moarte („near-death experiences – NDE”)  de-a lungul anilor. Acest lucru l-a determinat pe un cunoscut blogger să verifice mai multe studii despre NDE încă de la mijlocul secolului al XX-lea, scrie evz.ro.

Mai multe date în studiul lui Geena Athappilly (MD), Bruce Greyson (MD) și Ian Stevenson (MD), toți psihiatri practicanți, a fost deosebite. Dintre pacienții care au suferit NDE înainte de 1975, 64,3% au decis să revină la viață. Cu toate acestea, după 1975, doar 36,4% au făcut acest lucru. Restul de 63,6 la sută s-au bucurat atât de mult de experiența lor de după moarte încât au trebuit să fie readuse la viață de o ființă mistică. Au întâlnit-o acolo, au povestit ulterior subiecții.

Ce ar fi putut declanșa revenirile la viață

Majoritatea martorilor era feminin, covârșitor caucazian de origine europeană și creștin. În 1976, au fost incendii forestiere din Portugalia și Spania. Planurile de urgență din cauza căldurii au fost declanșate și în Franța, Olanda, Elveția și Anglia. Un focar de gripă porcină (H1N1) a avut loc în Statele Unite, ceea ce a dus la temeri de o pandemie potențial devastatoare.

Pot provoca toate aceste evenimente grave, în experiențele aproape de moarte,  dorința de a nu reveni la viață ?

Aceste întrebări sunt importante pentru a reflecta astăzi, într-o perioadă în care Filipinele sunt devastate de pandemia COVID-19. Mulți oameni au murit în izolarea unităților de carantină unde au stat. Adesea, au murit singuri, fără o rudă sau un preot prezent pentru riturile finale și ultima mărturisire.


Iulius Cezar a fost răpit de pirați. S-a simțit jignit de recompensa prea mică

De ce se mai numește cazinoul din Sinaia și Casa Diavolului

Recomandarile noastre