Au intrat în Guinness World Records. Două japoneze de 107 ani sunt cele mai în vârstă gemene identice din lume

Au intrat în Guinness World Records. Două japoneze de 107 ani sunt cele mai în vârstă gemene identice din lume
Potrivit Associated Press, două surori din Japonia în vârstă de 107 ani au intrat în Guinness World Records.

Au ajuns la venerabila vârstă de 107 ani. Se simt foarte bine și sunt în acest moment cele mai în vârstă gemene identice din lume.

Au intrat în Guinness World Records. Două japoneze de 107 ani sunt cele mai în vârstă gemene identice din lume

Umeno Sumiyama și Koume Kodama au văzut lumina zilei pe 5 noiembrie 1913. Recent, acestea s-au bucurat enorm când au aflat că au bătut recordul. Sunt cele mai în vârstă gemene identice din lume, spune Associated Press, motiv pentru care au intrat în Guinness World Records.

Japonezele au 107 ani și 300 de zile. Înaintea lor recordul a fost deținut de surorile Kin Narita și Gin Kanie, și ele tot din Japonia, care au trăit 107 ani și 175 de zile. Dar Kin Narita a murit în 2000 la vârsta de 107 ani. În ceea ce o privește pe Gin Kanie a trecut la cele veșnice un an mai târziu. Avea vârsta de aproape 108 ani.

După vârsta de 70 de ani au început să călătorească

Cele două nu trăiesc împreună, dar certificatul emis le-a fost dat de cele care le îngrijesc. Japonezele s-au născut în insula Shōdoshima din Japonia și provin dintr-o familie cu 11 copii. Kodama s-a mutat la Kyushu după ce a absolvit școala elementară, pentru a lucra ca femeie de serviciu, iar Sumiyama a rămas pe insulă. Până la 70 de ani, viața le-a făcut să se vadă destul de rar, deși au păstrat legătura. Ulterior, cele două au început să călătorească tot mai mult împreună.

Vârsta e influențată de gene

Potrivit oamenilor de știință, viața persoanelor care trăiesc până la 100 de ani, dar și supercentenarii, adică cei care depășesc vârsta de 110 ani este influențată de gene, mediu și stilul de viață. Aceștia au o dietă echilibrată, dar importante pentru longevitate sunt și exercițiile fizice. În acest moment, cea mai în vârstă femeie este tot o  japoneză, Kane Tanaka din Fukuoka, care are 118 ani, potrivit Guinness World Records.

Sursă foto: descopera

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp