Pandemia nu numai că nu dă semne să se oprească, dar cifrele cresc îngrijorător. Oficialii de la Organzația Mondială a Sănătății avertizează că s-ar putea să se ajungă la două milioane de morți în întreaga lume.

Avertisment OMS: ”Este foarte probabil să ajungem la 2 milioane de morți”

În ultimele 24 de ore, peste 316.000 de persoane de pe glob s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar numărul deceselor a ajuns la peste 985.000.

”Dacă nu facem tot ce este posibil, numărul despre care vorbiţi (2 milioane – n.r.) nu este numai de luat în calcul, dar din nefericire foarte probabil”, a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Dacă nu continuăm să facem mai mult, să evoluăm, în natura, scara şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom avea în faţă acest număr sau din nefericire unul chiar mai ridicat. Timpul acţiunii este acum”, a adăugat Michael Ryan.

„Nu este vorba numai de a testa, nu numai de a acorda îngrijiri medicale, nu numai de a aplica distanţarea socială, nu numai de a lucra la vaccinuri, ci de a face toate aceste lucruri în acelaşi timp”, a afirmat Michael Ryan.

COVID-19, aproape un milion de morți

Pandemia de COVID-19, care a început la sfârşitul lui 2019 în China, este pe cale să atingă pragul de un milion de morţi.

Potrivit ultimului bilanţ, din 26 septembrie, ora 2.15, peste 985.000 de persoane muriseră în lume de COVID-19.

Peste 32 de milioane de cazuri de infectare au fost oficial diagnosticate în lume, dar numărul infecţiilor este considerat chiar mai mare, întrucât numeroase persoane nu apar în evidenţele oficiale.

SUA sunt ţara din lume cea mai grav lovită, cu 202.827 de morţi. Apoi urmează Brazilia, cu 139.808 de morţi, India, cu 92.290 de morţi, Mexic (75.439 morţi) şi Regatul Unit (41.902).


Ce povestește Mădălina Ghenea despre primul film pe care l-a făcut în România. Lansarea va fi curând

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp