Cei care adoră dulciurile ar putea încerc banane la grătar. Pot fi făcute și pe aragaz. Ca să fie și mai bune, puteți pune frișcă, înghețată, ciocolată, lămâie și orice altceva vă place.

Banane pe grătar. Rețeta

Banane pe grătar. Este un desert foarte simplu, dar  gustos, pentru toată lumea care adoră dulciurile.

Ingrediente

  • 4 banane,
  • 50 grame ciocolată neagră (minimum 75% cacao),
  • 30 grame zahăr brun,
  • 1 lămâie,
  • 1 portocală.

Mod de preparare

  • Dă prin răzătoare coaja de lămâie şi coaja de portocală, iar apoi stoarce sucul de la ambele fructe citrice. Amestecă sucurile cu zahăr brun.
  • Se încălzeşte grătarul. Se taie ciocolata cu cuţitul, în bucăţi mari.
  • Pune bananele pe grătar şi coace-le cu tot cu coajă, până când acestea devin negre la exterior şi miezul este moale la interior.
  • Fă o incizie pe lungimea bananei şi umple-o cu ciocolată. Coace bananele pe grătar încă 5 minute.
  • Presară puţin din amestecul de zahăr şi sucul (de la lămâie şi portocală) peste banane, iar apoi serveşte-le fierbinţi, cu o cupă de îngheţată de vanilie alături.

Banane la grătar. Alte idei

La fel de bine puteți folosi doar scorțișoară, iar când bananele sunt coapte se scot pe farfurie, se mai presară cu zahăr sau miere şi scorţişoară şi gata.

Puteţi îmbogăţi reţeta cu un moţ de frişcă sau o cupă de îngheţată pusă peste bananele fierbinţi.

O altă idee ar fi să desfaceți o fâșie din coaja bananelor, iar peste pulpa fierbinte să presari zahăr și nucă măcinată.


Exclusiv. Dedesubturile despărțirii Ralucăi Pastramă de Pepe. Când au apărut primele zvonuri

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri