Biscuiți crocanți, cu gust dulce-sărat – Rețeta lui Vlăduț

Biscuiți crocanți, cu gust dulce-sărat – Rețeta lui Vlăduț
Pentru atunci când ne dorim ceva de ronțăit în timp ce lucrăm la calculator, sau în timp ce vizionăm emisiunea preferată, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne învață cum putem prepara cei mai gustoși biscuiți crocanți, cu gust dulce-sărat.

Secretul acestor biscuiți este altul. Nu gustul care ne poartă când spre desert, când spre aperitiv. Marele secret e că sunt de ajutor în digestie. Acești biscuiți cu gust dulce-sărat au rolul de a regla tractul intestinal, deopotrivă. Pentru că ei conțin un anume ingredient – semințe de in. Acestea sunt ideale pentru o digestie bună.

Biscuiți crocanți, cu gust dulce-sărat

Combinația de sărat cu dulce este grozav de bună, se practică și la diverse rețete de plăcintă cu brânză, în special, iar acești biscuiți crocanți cu gust dulce-sărat sunt de-a dreptul demențiali!

Ingrediente

300 gr făină, 50 gr zahăr, 1 linguriță de sare, 100 gr semințe de in, 100 ml apă, 100 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare pentru Biscuiți crocanți, cu gust dulce-sărat

Într-un vas, se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, sare, semințe de in. În alt vas, se amestecă ingredientele lichide: apa și uleiul. Se pune la fiert amestecul de apă cu ulei și se toarnă fierbinte peste amestecul de ingrediente solide. Cu o lingură, sau o spatulă se amestecă bine și rapid până se încorporează bine toate, iar când se răcește compoziția se mai frământă pentru a se omogeniza.

Aluatul pentru biscuiți cu in se acoperă cu folie și se dă la frigider pentru o oră și 30 de minute. După acest interval, se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 5 mm, se decupează biscuiții și se așază în tavă, pe hârtie de copt. Biscuiții se coc pentru 15 minute, în cuptorul preincălzit la 180 de grade. Se lasă să se răcească și se pot servi.

Sursa: Chefi la cuțite

Ben Affleck arată în ultimul hal. Comandă mâncare după ce s-a despărțit de iubită

Recomandarile noastre