Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșe aperitiv cu mălai

Brioșe aperitiv cu mălai
Surprindeți-vă familia cu o cină delicioasă folosind cea mai simplă și gustoasă, rețetă de brioșe aperitiv cu mălai. 

Aveți avantajul unui fel de mâncare rapid de preparat (durează mai mult măsuratul ingredientelor decât prepararea lor), dar mai ales sănătos și hrănitor și, nu în ultimul rând, aspectuos, cu atât mai mult cu cât brioșele, sub orice formă, sunt preferatele celor mici.

Făina de mălai este un produs rezultat din măcinarea boabelor de porumb. Beneficiile nutriționale ale mălaiului sunt multiple: este fără gluten și este o alternativă la făina de grâu. De asemenea, se folosește și amestecată cu făina de grâu în produse de panificație pentru a scădea cantitatea de gluten. De asemenea, mălaiul e o sursă bună de fibre, care au un rol important în buna funcționare a tractului digestiv; dar și un depozit de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor.

Ingrediente (12 brioșe)

75 g unt, 250 ml lapte la temperatura camerei, 130 g făină de mălai , 130 g făină de grâu, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 ou întreg la temperatura camerei, 100 g brânză cedar  (poți folosi și  mozzarella sau cașcaval), 1 ceapă verde, 1 ardei kapia mare, 100 gr șuncă (Poate fi de Praga sau kaizer.  Poți folosi și carne fiartă de pui sau curcan), 3 lingurițe sare.

Preparare

Pentru început asigură-te că ai scos din timp laptele și oul din frigider, deoarece este important ca acestea să nu fie reci, ci la temperatura camerei. Topește untul până devine lichid. Poți face operațiunea într-o crăticioară pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Rade brânza și taie șunca în cubulețe mici. Spală bine ceapa verde pentru a elimina toate impuritățile și tai-o rondele, inclusiv partea verde. Spală și ardeiul și taie-l cubulețe mici.

Acum că ai terminat pregătirea ingredientelor, poți trece la prepararea brioșelor. Ai nevoie de 2 castroane mai mari. În primul castron vei amesteca ingredientele uscate: făina de mălai , făina de grâu, bicarbonatul și sarea. În cel de-al doilea castron  pregătești ingredientele umede. Sparge oul și bate-l energic cu telul. Adaugi apoi laptele, brânza cedar rasă, cubulețele de șuncă și ardei și rondelele de ceapă. Încorporezi totul bine cu o spatulă sau tel. Adaugi și ingredientele uscate și continui să amesteci.

Adaugi untul topit, dar răcit cât să rămână lichid.  Torni treptat și omogenizezi bine compoziția. Pre-încălzește cuptorul la 180 grade C. În tava de brioșe așază formele de brioșe. Umple formele cu compoziția, însă nu pline,  ci lăsând o margine de un deget. Introdu tava în cuptor și coace la 180 grade C timp de 30 de minute.

Scoate brioșele din cuptor, lasă-le puțin la răcit, apoi scoate-le din tavă și aranjează-le pe un grătar pentru a se răci complet. Servește brioșele cu mălai pentru cină alături de iaurt sau alte sosuri reci.

Sursa: Mamachef.ro

Clejanii au mari probleme. Viorica nu și-a revenit complet și trebuie reparat și „gardul din gură”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre