Brioșe cu miez de nucă și un ingredient secret

Brioșe cu miez de nucă și un ingredient secret
Atunci când, pe lângă ingredientele de bază ale unui preparat, mai pui și acel ingredient secret pe care mulți bucătari îl ignoră, reușita preparatului este sigură, așa cum o fetiță de doar 6 ani a demonstrat, pregătind o rețetă delicioasă de brioșe cu miez de nucă, pentru show-ul Chefi la cuțite.

A spart gheața primei ediții din al 8-lea sezon al show-lui culinar Chefi la cuțite și i-a impresionat pe cei trei jurați cu șarmul și dezinvoltura ei, la cei 6 ani pe care îi are, preparând Brioșe cu miez de nucă și un ingredient secret. „Am venit să arăt, în primul și în primul rând, că știu să gătesc, că nu mă las învinsă de nimeni și că, vreau să învețe și ei de la mine, poate nu știu unele chestii pe care le fac eu prin bucătărie să iasă mai bună mâncarea sau desertul, ce-l fac”, a spus concurenta.

Diana Ștefania Mocan, la doar șase ani, a demonstrat că și la o vârstă fragedă se poate găti, mai ales dacă ai de la cine învăța, cum a avut ea de la bunica sa, de la care a deprins pasiunea pentru bucătărie. A preparat o rețetă de brioșe cu miez de nucă, foarte gustoase, chiar dacă nu au crescut cum ar fi vrut ea.

Rețeta de brioșe cu miez de nucă – Ingrediente

300 gr făină alba tip 000

2 gr praf de copt

200 gr zahăr

50 gr zahăr vanilinat

8 ouă

400 gr unt,

2 gr sare

400 gr nucă măcinată

270 gr dulceață de struguri

ornamente din zahăr și zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Se pornește cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de brioșe se așază hârtiuțe specific acestora și se ung cu unt. Pentru a pregăti aluatul de brioșe cu miez de nucă se începe prin a topi untul și a-l lăsa la temperat. Se separa albușurile de gălbenușuri. Se presară sare peste albușuri și se mixează până devin spumoase și cristaline.

Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu zahărul vanilinat, până se formează o compoziție spumoasă. Se adaugă untul topit și temperat, apoi se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt. La final, se încorporează nuca măcinată.

Se umplu formele de brioșe cu această compoziție, doar pentru ¾ din capacitatea lor și se adaugă în ele câteva boabe de struguri din compot, dar și ingredientul secret: dragostea pentru gătit. Se coc la 180 de grade, pentru 20 de minute. Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și diverse ornamente și se servesc cu mare poftă, alături de cei dragi.

Sursa: Chefi la cuțite

Deși divorțat, Pepe a ales să o aibă în fața ochilor pe Raluca. Care e explicația