Rețetă de Clătite americane cu morcovi și nuci

Rețetă de Clătite americane cu morcovi și nuci
Ne plac clătitele americane pentru că sunt pufoase, sunt gustoase, se prepară rapid, iar aluatul se poate combina cu multe alte ingrediente: fructe, legume, sosuri, etc. Le putem prepara și cu morcovi și nuci.

Aroma acestor Clătite americane de post, cu morcovi și nuci, este chiar deosebită de la morcovi și scorțișoară, iar nucile măcinate fin s-au combinat armonios cu restul ingredientelor.

Rețetă de Clătite americane de post, cu morcovi și nuci – Ingrediente:

300 gr morcovi rași

100 gr nuci măcinate

1 linguriță scorțișoară

100 gr zahăr

350 g făină

500 ml apă minerală

1 lingură ulei de cocos

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 lingură zeamă de lămâie

1/2 plic praf de copt

un praf sare

Mod de reparare

Într-un vas, se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă sarea. Bicarbonatul se stinge în zeama de lămâie. În alt vas, se amestecă uleiul de cocos cu zahărul și se adaugă apa minerală. Se adaugă morcovii rași, apoi nuca măcinată, scorțișoara, bicarbonatul stins și se încorporează, treptat, făina amestecată cu Praful de copt și sarea.

Compoziția pentru clătite americane de post se lasă să se odihnească 10-15 minute, apoi se unge tigaia, doar la prima clătită, cu puțin ulei de cocos și se încinge la foc mediu. Cu un polonic, sau un dispenser, se întinde în tigaie din aluatul de pancakes, în strat mai gros decât la clătitele clasice și se rumenesc clătitele americane, pe ambele părți. Clătitele americane cu morcovi și nuci se servesc cu diverse toppinguri de fructe, de ciocolată, sau de caramel.

Sursa: Chefi la cuțite

Rețetă de rulouri din andive cu șuncă, gratinate cu sos bechamel și parmezan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp