Britanicii testează vaccinul anti-COVID-19 care dă imunitate pentru aproape 10 ani

Britanicii testează vaccinul anti-COVID-19 care dă imunitate pentru aproape 10 ani
Ar putea fi soluția ca omenirea să scape de COVID-19. Curând, vor începe testele clinice pentru un plasture care ar trebui să ucidă celulele infectate cu COVID-19. În plus, s-ar obține o imunitate pentru aproape 10 ani.

O companie din Marea Britanie testează vaccinul anti-COVID-19, care acționează cu ajutorul celulelor T.

Anticorpii produși de actualele vaccinuri COVID-19 se lipesc de virus și îl împiedică să infecteze celulele. Noul produs găsește și distruge celulele infectate. Vaccinurile prezente acum pe piață produc, de asemenea, un răspuns al celulelor T, dar într-o măsură mai mică comparativ cu studiile finalizate.

Britanicii testează vaccinul anti-COVID-19 care dă imunitate de aproape 10 ani

O companie din Oxfordshire, Marea Britanie, va începe în curând testele clinice ale unui vaccin de a doua generație împotriva COVID-19, scrie theguardian.com. Este vorba despre un plasture cutanat ușor de administrat. Utilizează celule T pentru a elimina celulele infectate cu coronavirus și ar putea oferi o imunitate de durată mai lungă decât vaccinurile actuale. Potrivit dezvoltatorilor, plasturele previne replicarea virală și boala.

Emergex a fost înființată în Abingdon în 2016 pentru a dezvolta vaccinuri cu celule T, o creație a profesorului Thomas Rademacher. El este directorul executiv al companiei și profesor emerit de medicină moleculară la University College London.

 

O companie din Oxfordshire, Marea Britanie, va începe în curând testele clinice ale unui vaccin de a doua generație împotriva COVID-19

Au primit aprobarea pentru testare

Emergex a primit undă verde de la autoritatea elvețiană de reglementare a medicamentelor pentru a efectua teste inițiale pe oameni. Se va face la Lausanne (Elveția), unde s-au implicat 26 de persoane. Acestea vor primi o doză mare și o doză mică din vaccinul său experimental COVID-19, începând cu 3 ianuarie. Rezultatele intermediare ale procesului sunt așteptate în iunie.

Este prima dată când un organism de reglementare a aprobat un vaccin împotriva COVID-19 pentru a intra în studii clinice.

”Vaccinurile actuale împotriva COVID-19 provoacă în principal un răspuns de anticorpi care scade în timp. Ceea ce înseamnă că oamenii au nevoie de vaccinuri de rapel pentru a menține protecția împotriva virusului. Vaccinul Emergex funcționează diferit, ucigând rapid celulele infectate. Aceasta înseamnă că ar putea oferi o imunitate de lungă durată, posibil timp de zeci de ani. Ar putea fi, de asemenea, mai bun în lupta împotriva mutațiilor virusului”, a spus Robin Cohen, directorul comercial al companiei, potrivit The Guardian.

Oamenii de știință au spus că descoperirea ar putea deschide calea pentru o nouă generație de vaccinuri care vizează răspunsul celulelor T. Ar putea produce o imunitate mult mai durabilă.

Însă, vaccinul Emergex nu va fi disponibil până în 2025 cel mai devreme, intervalul de timp obișnuit pentru dezvoltarea vaccinului. Anul trecut, vaccinurile COVID-19 au fost dezvoltate în câteva luni, deoarece procesul de reglementare a fost accelerat.

Sursa: theguardian.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre