„Bucătăria cu supă de dragoste”. Cel care a inventat-o a fost arestat

„Bucătăria cu supă de dragoste”. Cel care a inventat-o a fost arestat
Un bărbat a fost arestat pentru încălcarea regulilor impuse pentru protecția împotriva coronavirusului. El a organizat o adunare în care a oferit supă gratuită membrilor dezavantajați ai comunității, în timpul carantinei.

Nick Smith, în vârstă de 56 de ani, a fost reținut după ce oferea supă într-un parc. El instalase un loc cu „Bucătăria cu supă de dragoste” în parcul său de skate din Forest Row, East Sussex.

Nick Smith a fost încătușat

Poliția a încercat inițial să-l amendeze pe Smith cu 200 de lire sterline pentru încălcarea legilor impuse pentru protecția împotriva coronavirusului, dar el a refuzat să ofere detalii de contact, așa că a fost arestat și a primit o somație în instanță.

„Ceea ce fac este complet legal. Oamenii care desfășoară activități caritabile sau voluntare sunt scutiți de regula <nu li se permite să se adune într-un grup de doi sau mai mulți> ”, a spus Nick Smith. Conform regulilor, oamenii își pot părăsi casele și se pot întâlni în grupuri mai mari pentru a „oferi servicii voluntare sau caritabile”. Este de menționat faptul că „acest lucru nu ar trebui să fie pentru socializare și numai în scopuri permise”.

Oamenii l-au susținut pe domnul Smith

Domnul Smith, care a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei ani și se tratează în mod natural, fără chimioterapie. A distribuit online un videoclip al arestării sale în care fost încătușat. Clipul a fost vizionat de peste 94.000 de ori. În videoclipul arestării domnului Smith, se poate auzi un ofițer de poliție care explică faptul că a avut loc o adunare de aproximativ 15 persoane, în „o încălcare clară a legislației COVID-19”.

„Este atât de periculos că trebuie să-l încătușezi? Nu trebuie să-l încătușezi”, „Face supă bună. A făcut supă și oamenii s-au adunat și au mâncat un bol de supă”, au spus oamenii din parc.

„Bucătăria cu supă de dragoste”

Explicând de ce și-a amenajat „bucătăria de supă” în timpul pandemiei, domnul Smith a spus: „Inspirația a fost să depășească diviziunea. Datorită situației actuale cu carantina interminabilă, se întâmplă multă furie și agresivitate. Chiar și în rândul prietenilor mei. Și am vrut să fac ceva pentru a schimba acest lucru, ceva pozitiv care ar face diferența. Așa că am venit cu ideea de <supă de dragoste> o supă cu adevărat sănătoasă, făcută cu dragoste . Și să o dau oamenilor care au nevoie de ea. Nu a fost deloc altruist – a fost pentru mine: am simțit că vreau să fac ceva activ”.

El a contactat oameni pe care îi știa și care erau activi în comunitatea Forest Row. „Au spus că va trebui să trec prin niște canale formale, dar asta va dura timp – aproximativ nouă luni – dar am vrut să fac ceva imediat”, a spus el.

Ce a făcut Raluca a lui Pepe la instanță. Poate fi o surpriză pentru familie