Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale

Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale
Un desert nu poate fi refuzat în nicio zi. Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit cea mai delicioasă rețetă: Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale.

Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale. E foarte aromat și delicios acest desert de post, îndrăgit de toți iubitorii de dulce și foarte aspectuos asamblat în cupe de sticlă.

Ingrediente pentru Budinca de orez cu lapte de cocos

300 gr orez cu bob rotund, 900 ml apă, 300 ml lapte de cocos, 2 portocale, fulgi de cocos, un praf de sare, zahăr, după gust

Pentru glazură: 250 gr zahăr, sucul de la două portocale

Pentru decor: felii de portocale deshidratate

Mod de preparare

Orezul, bine clătit în apă rece, se pune la fiert în trei părți de apă. Se lasă să fiarbă până se hidratează și absoarbe toată apa. Se adaugă laptele de cocos, fulgii de cocos, un praf de sare și zahăr după gust și se mai lasă la fiert până absoarbe și laptele de cocos și se transformă într-o budincă groasă.

Pentru glazură, se caramelizează zahărul până capătă culoarea chihlimbarului, amestecând continuu pentru a nu se arde. Se adaugă zeama de la două portocale și se mai lasă sosul caramel să fiarbă la foc mic, până ajunge la o consistență ca a mierii de albine.

Orezul cu lapte de cocos se porționează în cupe de sticlă, se lasă să se tempereze ușor și se glazurează cu caramelul cu aromă de portocale. Pentru decor, se feliază trei portocale. Acestea se așază feliile pe hârtie de copt și se deshidratează la cuptor, la 150 de grade.

Sursa: Chefi la cuțite

Ovidiu Lipan-Țăndărică, unul dintre cei mai curtați bărbați din România

Recomandarile noastre