Budincă din pâine cu ciocolată, rapidă și delicioasă

Budincă din pâine cu ciocolată, rapidă și delicioasă
Pentru că, în vremurile noi, nimic nu se mai aruncă și totul se recondiționează și pâinea veche, uscată chiar, poate fi folosită la diverse gustări sărate, sau dulci.

Vă invităm să descoperiți cum să preparați o delicioasă rețetă de budincă din pâine cu ciocolată. Rețeta de budincă din pâine cu ciocolată nu este deloc complicată, și nici nu necesită mult timp, iar cei dragi se vor bucura de un desert la mic dejun, sau la pauza de masă.

Rețeta de budincă din pâine cu ciocolată – ingrediente

250 gr pâine veche, 400 ml lapte, 250 ml smântână pentru frișcă, 100 gr chips-uri de ciocolată sau ciocolată amăruie, 3 ouă, 50 gr zahăr , 2 linguri de rom (alcool), un cub de unt pentru uns tava, puțin zahăr pentru pudrat

Cum preparăm delicioasa Rețetă de Budincă din pâine cu ciocolată

Mai întâi rupem pâinea, sau o tăiem în bucăți mai mici. Ungem o tavă de 20/30 cm cu unt și adăugăm bucățile de pâine în ea.  Printre bucățile de pâine presărăm și bucățile de ciocolată. Dacă nu avem chipsuri, putem rupe o tabletă de ciocolată în bucăți mai mici.

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm un praf de sare și 50 gr de zahăr și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm laptele și smântâna lichidă și omogenizăm compoziția. Turnăm această compoziție în tava cu pâine și ciocolată și apăsăm ușor bucățile de pâine, care se vor ridica la suprafață. Le ajutăm să se hidrateze, apăsându-le din când în când în interiorul lichidului.

După ce pâinea este hidratată, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175-180 de grade, pentru 30-40 de minute, sau până când preparatul nostru capătă aspect de budincă și se rumenește la exterior.

Sursa: Chefi la cuțite

Trandafiri de pizza, un deliciu al italienilor