Mănâncă pâine fără să te îngrași. Nutriționiștii ne sfătuiesc să nu o excludem în totalitate din alimentaţia zilnică, în timp ce dietologii optează pentru cereale integrale sau orez. Dacă tot nu poți mânca fără pâine, trebuie să respecți niște reguli de aur.
1. Nu pâinea îngrașă, ci consumul în exces, care duce la creșterea în greutate. Dozează consumul de pâine foarte rațional. Nu tăia mai mult de 2 felii de pâine la o masă, iar îmbucăturile străduiește-te să fie foarte mici. Încearcă treptat să diminuezi cantitatea de pâine consumată.
2. Optează pentru pâine neagră, de secară, de ovăz sau chiar pe bază de cereale integrale, care e bogată în vitamine, antioxidanți și minerale. Aceste tipuri de pâine au un aport caloric mai redus și sunt mult mai aproape de o alimentație sănătoasă.
Mănâncă pâine cu legume, lactate sau ouă
3. Mâncaţi pâine cu legume gătite şi/sau crude, lactate slabe, ouă sau salată de crudităţi. Combinația clasică dintre pâine+unt+gem este una periculoasă pentru siluetă. Dacă vreți să o combinați cu brânză, alegeți tipuri de brânză degresate sau cu un procent mic de grăsime (sub 15 %). Nu combina pâinea cu alte alimente bogate în proteine: carne roșie, de pasăre, pește, soia sau iaurt.
4. Nu combinați niciodată la o masă două sau mai multe tipuri de pâine. Dacă ați început cu un fel, continuați cu el, dacă s-a terminat, mai bine renunțați. De asemenea, este greșit să înlocuiți pâinea cu orez, paste sau foietaj. Cele din urmă au un aport caloric mult mai mare. Puteți să o înlocuiţi cu mămăligă, care are de patru ori mai puține calorii!
5. Încercați să educați consumul de pâine al copiilor. Nu le dați mereu pâine, ca să tacă sau să le țină de foame. Reduceți pâinea pe care le-o puneți la pachet și căutați să le oferiți exemple de alimentație corectă, chiar din fragedă copilărie.
Foto: Facebook
Rutină de îngrijire a bebelușilor, virală pe internet. Ce făceau femeile acum 70 de ani
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook