Unul dintre efectele instalării toamnei poate fi astenia, adică o stare de proastă dispoziție, oboseala, apatie care se explică prin scăderea temperaturii exterioare, a cantității de lumină și a presiunii atmosferice. Carmen Brumă, cunoscută pentru stilul său sănătos de a trăi, are idei foarte interesante și simple, pentru a trece mai ușor din vară, spre iarnă.

Carmen Brumă, idei pentru a scăpa de astenia de toamnă

Cum vine toamna, hormonii noștri sunt în dezechilibru, iar creierul nostru reacționeaza in consecință. Se numește astenie de toamnă.

”Un stil de viață echilibrat, cu puține excese ( nopți pierdute, alcool etc), mișcare în aer liber și un management mai bun al stresului cotidian mă ajută să trec fără mari probleme peste această perioadă de tranziție. Și pielea mea reacționează la această schimbare și nu într-un mod pozitiv”, a scris Carmen Brumă pe blog.

  • Vara este un anotimp solicitant pentru piele, de aceea este important să scăpăm în primul rând de celulele moarte. Astfel, primul pas în pregătirea pielii pentru toamna este exfolierea. Se pot folosi mai multe tipuri de produse exfoliante: cele cu particule mici și dure, denumite scrub și cele active chimic. Specialiștii nu recomandă exfolierea mai des de două ori pe săptămână.
  • O altă schimbare pe care o fac în acesta perioadă este introducerea serurilor în rutină zilnică. Vara, îmi încarcă tenul și de aceea le evit. Serurile au formule foarte concentrate, conțin molecule mult mai mici decât cele din cremele hidratante și pătrund mult mai uşor în piele având un efect intens reparator. Se folosesc în cantitate foarte mică, pe tenul curat, înainte de cremă.
  • Și am ajuns la alimentație și hidratare, fără de care nici o crema din lume nu are efect. În această perioada organismul are nevoie de alimente bogate în grăsimi de bună calitate, seleniu, zinc, magneziu, vitamina C, vitamina E, resveratrol și proteine, alimente precum avocado, nuci, struguri, afine, semințe de cânepă, peste gras, dovleac. Resveratrolul , conținut de strugurii negri, afine, mure , este cel mai puternic antioxidant, de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Stimulează imunitatea, are un puternic efect antiinflamator și antibacterian, menține fermitatea și elasticitatea pielii, împiedică îmbătrânirea prematură și este un bun antialergic.
  • Un alt fruct excelent pentru piele, și nu numai, este avocado. Are grăsimi bune și o cantitate mare de potasiu care normalizează presiunea sanguină, previne bolile cardiovasculare, stimulează mecanismele naturale de eliminare a toxinelor făcând pielea frumoasă și strălucitoare. Nu ignorați fructele și legumele de sezon care în perioada aceasta sunt foarte bogate în vitamine și minerale: prunele, strugurii, cătină, sfeclă roșie, țelină.
  • O altă metodă pentru diminuarea efectelor asteniei de toamnă este reducerea sau controlul cantității de cofeină. Știu că tendința este să bei în plus 1-2 cești de cafea că să te pui pe picioare, dar efectul nu este cel așteptat.
  • Un alt capitol este hidratarea, chiar dacă senzația de sete nu mai este resimțită atât de intens că vara. Obișnuiesc să beau peste 2 litri de apă zilnic, mai ales atunci când fac sport.

Secretul Elenei Băsescu, dezvăluit după ce a participat la Masked Singer! El e bărbatul de care nu o poate despărți nimeni

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri