Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce spune datina despre cei care pun acest preparat pe masa de Revelion. Ghinionul nu-i va ocoli!

Ce spune datina despre cei care pun acest preparat pe masa de Revelion. Ghinionul nu-i va ocoli!
Toată lumea așteaptă cu nerăbdare să pună pe masa de Revelion preparate cât mai gustoase și frumos ornate. Cele din pui sau găină nu au voie să fie prezente.

Tradiția spune că cine va mânca pui la trecerea dintre ani va avea parte în noul an de pagubă și nu va mai avea spor în nimic.

Beți șampanie la miezul nopții

Pentru ca belșugul să vă intre în case, nu trebuie să lipsească niciodată șampania la miezul nopții. Sau, după posibilități, vinul spumant. Nu gustați din șampanie, ci beți tot paharul dacă vreți ca toate dorințele să vi se împlinească.

Cât mai multe preparate din pește

Cât privește peștele, încercați să consumați cât mai multe preparate, dacă vreți să treceți cu bine peste toate problemele care se vor ivi în cursul anului. Adică, exact cum înoată peștele în apă.

Tot în noaptea de Revelion se mai mănâncă şi carne de gâscă sau struguri. Se spune că aceste fructe trebuie consumate bob cu bob, iar atunci când ai ajuns la bobul cu numărul 12 este bine să vă puneți o dorinţă. Aducătoare de bogăție sunt și stafidele, dar și verdețurile, leguminoasel și prăjiturile, spune tradiția.

Tăițeii simbolizează longevitate

O altă tradiție, preluată de astă data din cultura asiatică este să consumați la trecerea dintre ani un preparat care să conțină tăiței, deoarece aceștia simbolizează longetivitate. Nu uitați nici de rodii, pentru că cine le va mânca se spune că va avea inima sănătoasă. Sau, puteți să faceți o prăjitură, așa cum obișnuisc grecii, în care să așezați o monedă din aur sau argint.

Iar cine o găsește, va avea parte de mare noroc în anul care vine. Nu în ultimul rând, preluați și din tradiția celor din Israel, pentru care nu există Revelion fără ca să nu consume fructe şi produse din făină, pentru a aminti de vremea recoltei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre