Cartofi trași în muştar, o rețetă delicioasă de post

Cartofi trași în muştar, o rețetă delicioasă de post
În postul Sfinţilor Apostoli Petru Şi Pavel, bloggerul nostru culinar, Liana Sabău, s-a gândit  la o mâncare de post, ceva simplu şi uşor, cum ar fi aceşti cartofi cu muştar, o specialitate grecească.

Cartofii cu muștar un gust nemaipomenit de bun, o aromă şi un parfum care îţi lasă gura apă. Mai multe poze în paşi şi explicaţii, găsiţi pe blogul Lianei, Pe masa din bucătărie. Cu ingredientele pe care le veți regăsi în lista ce urmează puteți sătura patru persoane. Durata de preparare este de 45 de minute.

Ce conțin cartofii

Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kcal.

Beneficiile consumului de cartofi

Cartoful nu este doar hrănitor, ci oferă multe beneficii pentru sănătate în întrebuințări interne sau externe. Cei aflați la dietă trebuie să știe că această plantă te scapă foame. Preparatele culinare din cartoful oferă sațietate și senzația de foame este astfel potolită timp de multe ore. Cartoful esre recomandat celor care au probleme cu rinichii și cu inima datorită conținutului bogat în potasiu (543 mg/100 g) și magneziu, care stimulează contracția miocardică și previne litiaza renală.

În regimul alimentar al diabeticilor, pâinea poate fi înlocuită cu succes de un kg de cartofi fierți, mineralele și acizii din cartofi duc la scăderea simptomelor specifice glicozuriei și a polidipsiei.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor cu muștar

* 1 kilogram de cartofi,
* 1 lingură de ulei de măsline,
* 3 linguri de muştar galben,
* 3 căţei de usturoi,
* 1 lingură de oregano uscat,
* sare,
* piper

Mod de preparare, pas cu pas

1. Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.

2. Spălaţi cartofii – dacă sunt noi – sau curăţaţi-i de coajă. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul

3. Tăiaţi cartofii dacă sunt mari în jumătăţi sau sferturi…în sferturi, mai bine.

4. Amestecaţi uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul, oregano, sare şi piper.

5. Tapetaţi o tava cu o foaie de pergament-copt.

6. Ungeţi cartofii cu amestecul de muştar şi puneţi-i în tavă.

7. Coaceţi cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.

„Cartofii cu muştar la cuptor se servesc fierbinţi, drept garnitură sau ca mâncare în sine. Eu am sacrificat un borcan de castraveţi muraţi puşi de mama, cu morcovi şi ceapă. Foarte-foarte buni”, ne spune Liana Sabău.

Sursa: Cartofi cu mustar