Cartofi umpluți delicioși. Rețetă

Cartofi umpluți delicioși. Rețetă
Ești în pană de idei și vrei să prepari ceva rapid și delicios? Ce zici de cartofi umpluți? Se fac ușor și sunt buni pentru orice moment al zilei, fie că îi servești la prânz sau la cină.

Cartoful e unul din alimentele de bază, extrem de versatil în preparatele culinare. Este leguma care ne scoate din bucluc atunci când nu mai știm ce să gătim. Cartofii pot fi gătiți la cuptor sau pot fi prăjiți în tigaie ori fierți. Să nu uităm nici de piureul de cartofi, delicios mai ales lângă niste copane zdravene de pui sau chifteluțe. Vedeta de azi însă este reprezentată de o delicioasă porție de cartofi umpluți. Sunt rapid de făcut și nu o să vă mai puteți opri din mâncat. 

Ingrediente pentru o rețetă simplă de cartofi umpluți

– 6 cartofi mari;

– o ceapă;

– jumătate de ardei gras galben;

– 200 de grame de șuncă presată;

– 100 de grame de cașcaval;

– 60 de grame de ciuperci;

mozzarella, după gust.

Mod de preparare: 

1. Toacă ceapa, ardeiul și șunca separat și pune-le puțin la călit, într-o tigaie teflonată. Nu exagera cu uleiul, pentru că fiecare se va topi din grăsimea sa.

2. Adaugă la final un sfert de cană de apă pentru înăbușirea legumelor. Când apa scade, adaugă și ciupercile.

3. Curăță cartofii de coajă și scobește mijlocul acestora, cu ajutorul unei lingurițe.

4. Umple apoi cartofii cu șuncă amestecată cu ceapa și ardei, și adaugă cașcavalul. Poți prepara și un sos separat, din smântână și usturoi, pe care să îl pui deasupra cartofilor.

5. Pentru un plus de savoare, adaugă mozzarella la final, peste cartofii acoperiți de sosul alb.

6. Cartofii sunt gata în aproximativ 10 până la 15 minute, la foc mare.

Îi poți consuma de sine stătători sau împreună cu niste cârnați de la pomana porcului. Cartofii pot fi serviți atât la masa de seară, cât și la cea de prânz. Acestea fiind spuse, nu rămâne decât să vă uram poftă bună!

Foto: Facebook

Salata de roșii cherry cu usturoi, busuioc și otet balsamic: Rețeta de iarnă