Castraveciori murați ca în Bulgaria. Nu vă mai săturați de gustul lor

Castraveciori murați ca în Bulgaria. Nu vă mai săturați de gustul lor
Toamna copilăriei a fost marcată de minunații castraveciori bulgărești, care nu lipsea de pe masa nici unei familii, spre bucuria celor mici.  

Dacă vă e poftă de vestiții catraveciori bulgărești, aveți acum la dispoziție o rețetă ieftină, simplă, dar extrem de gustoasă.

Castraveciori murați ca în Bulgaria. Nu vă mai săturați de gustul lor

Pentru a pregăti acești castraveciori cu totul și cu totul deosebiți, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 kg castraveciori, sare, zahăr, condimente pentru murături, rondele de ceapă, rondele de morcovi. Dar și câțiva căței de usturoi, mărar uscat (maciulii și cozi).

Mod de preparare

Bunicile vă sfătuiesc ca atunci când achiziționați castraveciorii, să nu-I alegeți pe cei mari, dar nici foarte mici. Se spală apoi foarte bine și se lasă în apă rece până veți pregăti și restul ingredientelor. Curățați bine morcovii, tăiați rondele. Curățați și usturoiul, iar cățeii se vor tăia în două. Rupeți mărarul uscat în bucățele, pentru a putea să puneți în borcane.

Cum se aranjează castraveții în borcane

Pe fundul fiecărui borcan se vor așeza câteva rondele de ceapă, câteva de morcovi, două-trei bucăți de usturoi și o măciulie de mărar. Ulterior, așezați cu grijă castraveții ca să nu se rupă. Turnați oțet până la dung ape care o veți vedea pe fiecare borcan, apoi puneți și o linguriță cu sare grunjoasă, dar și două linguri cu zahăr.

Puneți apoi codițe de mărar și condimente pentru murături, completați cu apă și înfiletați. Borcanele se vor așeza într-o oală mare și se toarnă apă până la gâtul acestora. Se lasă să fiarbă la foc mic încă cinci minute după ce a atins punctul de fierbere. Borcanele se vor lăsa în apă până ce aceasta se răcește. Ulterior se vor șterge cu un prosop și se depozitează în locuri răcoroase și întunecate.

Castraveții murați ajută sistemul imunitar

Potrivit specialiștilor, castraveții murați au beneficii uriașe asupra organismului. Sursă ideală de fibre naturale, aceștia vă ajută la o digesti excelentă și totodată țin sub control flora intestinală. Pentru că nu conțin grăsimi și au extrem de puține calorii, aceștia vă ajută să dați jos colăceii de pe burtă. O bogăție de minerale, fier, calciu și magneziu, castraveții murați sunt excelenți pentru o imunitate de fier.