Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce inginerii financiare fac moștenitorii Samsung ca să scape de impozite. Picasso, Chagall şi Gauguin intră în ecuație

Ce inginerii financiare fac moștenitorii Samsung ca să scape de impozite. Picasso, Chagall şi Gauguin intră în ecuație
Am putea crede că atunci când ești miliardar în euro, banii nu reprezintă o problemă. Nu este chiar așa. Și miliardarii își pun o problemă serioasă: cum să scape de impozite.

Îți stă mintea-n loc văzând ce inginerii financiare fac moștenitorii Samsung ca să scape de impozite. Gigantul tehnologic este cel mai important conglomerat sud-coreean. La ce averea au moștenit, aceștia se gândesc să nu risipească banii pe taxe către stat, așa că au venit cu o soluție ingenioasă. Vor dona opere de artă.

Moștenitorii Samsung au anunţat săptămâna aceasta că intenţionează să cedeze tablouri de Picasso, Monet, Chagall şi Gauguin pentru soluţionarea drepturilor de succesiune după decesul tatălui lor, care se ridică la aproape 9 miliarde de euro, informează AFP.

Coreea de Sud are o legislaţie aparte privind moştenirile

Lee Kun-hee, cel care a prezidat ascensiunea Samsung Electronics la nivel mondial, era cea mai bogată persoană din Coreea de Sud la momentului decesului. Miliardarul a murit în luna octombrie a anului trecut, la vârsta de 78 de ani. Și a lăsat în urmă o avere fabuloasă. Aceasta e estimată la 22.000 de miliarde de woni sud-coreeni (16,4 miliarde de euro).

Coreea de Sud are o legislaţie strictă în ceea ce priveşte moştenirile. Mai precis, impune rate de impozitare foarte mari. Iar având în vedere averea lăsată în urmă de Lee Kun-hee, banii pe care statul îi are de încasat sunt enorm de mulți.
Familia Lee „se aşteaptă să plătească peste 12.000 de miliarde de woni (aproape 9 miliarde de euro) în impozite asociate succesiunii, ceea ce înseamnă peste jumătate din patrimoniul total al fostului preşedinte, a indicat Samsung într-un comunicat.

Aceste drepturi de succesiune sunt printre cele mai mari solicitate vreodată în Coreea şi în lume”. Decizia familiei  și a patronului de facto al grupului Samsung, Lee Jae-yong, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, este să achite aceste impozite colosale în şase tranşe, începând din această lună.

Ce inginerii financiare fac moștenitorii Samsung ca să scape de impozite

Se cunoaște că defunctul Lee Kun-hee era un om pasionat de artă. El a deţinut o colecţie impresionantă de opere de artă. Valoarea de piață a lucrărilor realizate, toate, de artiști celebri, este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de miliarde de woni. Samsung precizează acum că 23.000 de opere din această colecţie vor fi donate. Dintre acestea, 14 obiecte sunt incluse pe lista „Comorilor Naţionale” din Coreea de Sud. Ele vor fi ce vor fi prezentate Muzeului Naţional din această ţară.

picasso

Este vorba de opere de artă realizate de cei mai mari pictori ai lumii. Amintim aici: Marc Chagall, Pablo Picasso, Paul Gauguin, Claude Monet, Joan Miro şi Salvador Dali. Toate vor fi donate Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MMCA).

Potrivit presei sud-coreene, aceste donaţii de opere de artă sunt menite să contribuie la reducerea impozitului imens impus familiei după preluarea moștenirii.

Tot pentru reducerea impozitului, mii de miliarde de woni vor fi, de asemenea, donaţi pentru lucrări în domeniul sanitar. Jumătate din sumă  vor fi folosiţi pentru finanţarea primului spital din Seul specializat în boli infecţioase. Samsung Electronics este unul dintre liderii mondiali pe piaţa smartphone-urilor şi cipurilor de memorie. Cifra de afaceri a grupului Samsung reprezintă o cincime din Produsul Intern Brut (PIB) al Coreei de Sud, a 12-a economie a lumii.

Sursa foto: Instagram

Serghei Mizil a spus cine l-a ruinat pe Mădălin Voicu. Au rupt prietenia pe veci

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre