Ce mare și adorabilă a crescut strănepoata Regelui Mihai. Imaginile momentului – Exclusiv

Ce mare și adorabilă a crescut strănepoata Regelui Mihai. Imaginile momentului – Exclusiv
Dacă ar fi trăit, și dacă relațiile cu tatăl ei ar fi fost altele, cu siguranță regele Mihai I s-ar fi bucurat maxim să își strângă strănepoata în brațe și să o joace pe genunchi.

Maria, fiica cea mare a lui Nicolae al României, nepotul regelui Mihai, cu Alina, a împlinit recent doi anișori. Este o bombonică de fetiță, deja serioasă și sără mai mare pentru fratele ei, care a venit pe lume anul acesta. Micuța a crescut frumos și exersează viața de prințesă, adică învață pictura și „conduce” o mașină roz, prin curtea casei.

Strănepoata Regelui Mihai a împlinit doi ani

Din mariajul cu Alina – Maria de România, fostul principe Nicolae are o fetiță, pe Maria-Alexandra, și un băiețel, pe nume Mihai. Primul lor copil s-a născut în toamna lui 2020. Strănepoata regelui Mihai a împlinit luna aceasta doi ani. Micuța poartă numele celebrei regina Maria, soția regelui Ferdinand I, care a domnit din 1914 până în 1927. De anul acesta ea are un frate, Mihai, botezat după străbunicul său, regele Mihai I.

Fostul principe Nicolae mai are un copil, o fetiță, cu Nicoleta Cîrjan. Iris Anna s-a născut în februarie 2016, în urma relației despre care se spune că a generat ruptura dintre Nicolae și Casa Regală a României.

Aflat, în acel moment, al treilea în ordinea ierarhică la succesiunea dinastică, lui Nicolae i s-a retras titlul de principe și a fost exclus din linia de succesiune la Coroana României. Deși inițial fostul principe nu a recunoscut fetița, însă în mai 2019, în urma rezultatului testului de paternitate, acesta a confirmat și a anunțat că își asumă responsabilitatea legală.

Unde lucrează soția lui Nicolae al României

Fostul principe Nicolae a primit titlul de la regele Mihai I al României în 2010. Și tot acesta i l-a retras, în 2015  ca urmare a scandalului iscat de relația sa în afara căsătoriei. Nicolae al României s-a născut în Elveția și a crescut în Marea Britanie. De peste 10 ani locuiește în România, țara căreia îi spune acum „acasă”. Tot de atunci și-a perfecționat limba română, iar pe copiii săi îi crește respectând tradițiile și cultura autohtone.

În timp ce activitățile lui sunt, conform declarațiilor dintr-un interviu recent, mai mult de reprezentare, soția sa, Alina Maria, declară că este angajată  la AOPA UK. Acronimul provine de la  Aircraft Owners and Pilots Association (Marea Britanie) și reprezintă o organizație membră a celei mai mari asociații de membri din domeniul aviației generale din lume.

„Activitatea noastră este focusată pe familie și asociația noastră caritabilă, unde avem proiecte în domeniul educației și al mediului. Pe lângă acest fapt, noi prețuim tradițiile și tezaurul românesc, promovând brandurile românești, portul tradițional, istoria și lucrurile minunate făcute la noi în țară.

Proiectele Asociației Principele Nicolae sunt „Codrii de Mâine”, care are ca scop plantarea unui milion de arbori în zone afectate de alunecări de teren, și „Istoria Regalității în Școli”, prin care vizitez școli și licee din România și mă întâlnesc cu tineri pentru a le povesti un capitol important din istoria acestei țări”, a spus fostul principe Nicolae.

Sursa foto: Facebook