Nu multă lume știe, dar în funcție de tipul de făină pe care îl folosiți, preparatele vor ieși așa cum vă doriți.
Ce tip de făină trebuie să alegeți pentru ca rețetele să vă iasă ca la carte. Nimeni nu v-a învățat asta
Potrivit specialiștilor, primul lucru la care trebuie să fiți atenți atunci când mergeți la cumpărături este numărul care este pe ambalaj. Făina poate fi: 0, 00, 000, 480, 550, 650. Cea mai fină dintre toate tipurile este cea 000, iar cea care are cel mai mult gluten este făina de tip 650. Acesta este motivul pentru care aluaturile nu ies așa cum v-ați dorit.
Făina tip 000 face aluatul mai elastic
Cel mai cunoscut și folosit tip de făină este 000 care este nu doar rafinată, ci are și cel mai mic procent de proteină și face alatul elastic. Această făină se folosește pentru blaturi de tort, clătite sau tarte. Dar dacă doriți să obțineți biscuiți sau diferite tipuri de prăjituri este recomandată făină tip 450, care însă nu este chiar atât de ușor de găsit în magazinele de specialitate.
Făina tip 550 folosită pentru majoritatea rețetelor
Făina care, spun specialiștii, este folosită în aproape toate rețetele este cea de tip 550. Aceasta are un conținut de proteină de 10-12% și se recomandă nu doar pentru torturi și prăjituri, dar și pentru pâine sau pizza. La rândul său, făina de tip 650 are o concentrație mare de proteină, între 12-14% și pentru că este obținută din grâu dur este folosită mai mult pentru pâine și pizza.
Cu făina tip 00 faceți cea mai bună focaccia
O cantitate mare de proteină conține și făina de tip 00, care ajută aluatul să fie mai elastic, de aceea este folosită cel mai mult pentru prepararea de pizza, focaccia sau paste. Nu în ultimul rând, făina de tip 0 are 14-15% proteină și este cu adevărat nemaipomenită pentru aluaturile cu procent mare de hidratare.
Sursă foto: pinterest
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook