Ce trucuri folosesc dentiștii pentru a-și păstra dinții mereu albi

Ce trucuri folosesc dentiștii pentru a-și păstra dinții mereu albi
Cu toții ne dorim o dantură albă și strălucitoare, iar dentiștii spun că acest lucru se obține și altfel decât apelând la fațete sau albire chimică. Sunt o serie de alimente care trebuie evitate, dar și trucuri de care merită să țineți cont. Iată tot ce trebuie să știți despre albirea profesională a danturii și ce aveți de făcut ulterior.

Dr. Madeleine Duff, din Melbourne spune că cea mai bună modalitate de a obține o dantură strălucitoare e profesional, cu ajutorul stomatologului. Procedura de albire acționează de la interior spre exterior. O altă variantă e să aplicați soluțiile de albire acasă cu ajutorul unor gutiere speciale. Însă, e foarte important să aveți grijă de dinți și după procedură, iar în acest sens, specialistul prezintă o serie de trucuri de top pentru a putea afișa un zâmbet perfect.

”Când albirea e făcută profesional, este diferită de efectele produselor de albire pe care le cumpărați singuri”, a spus dr. Duff pentru Adore Beauty podcast Beauty IQ, conform Daily Mail. Stomatologii folosesc peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, iar ceea ce urmează este o reacție chimică. O altă variantă e să obțineți pasta respectivă de la stomatologul vostru și să o aplicați acasă.

”Cheia procedurii e să fiți moderați. În loc să lăsați substanța să acționeze timp îndelungat, lăsați-o doar maxim două ore și repetați procedura câteva zile la rând”, mai arată specialistul.

Nu în ultimul rând, se pot achiziționa kit-uri pentru albirea dinților de la supermarket sau farmacii, dar acestea nu vor fi la fel de eficiente ca și intervențiile la stomatolog, pentru simplul motiv că au concentrații de substanțe mult mai reduse.


Dietă. Slăbește eficient în funcție de vârsta ta

Ateliere de film pentru tineri, în cadrul Festivalului Ceau, Cinema!, la Timișoara


”Dacă aveți dinți sensibili, ar fi mai indicat să acordați atenție pastelor de dinți pentru albirea dinților, cu cărbune. Multe dintre acestea sunt doar abrazive și nisipoase. S-ar putea să curețe petele de suprafață, dar îți vor îndepărta și smalțul”, a mai explicat dentistul.

Trucuri de top pentru a vă păstra dinții albi

Stomatologul are câteva trucuri interesante care vă vor ajuta să vă păstrați dantura albă. Sunt chestiuni simple: limitați cât mai mult vinul roșu, cafeaua și ceaiul – iar dacă aveți de gând să le beți, faceți acest lucru printr-un pai. ”Eu însămi beau vin roșu printr-un pai. Și ar trebui să fiți atenți la acest detaliu mai ales după ce v-ați albit dinții, deoarece după procedură dinții devin mai poroși”, arată dr. Madeleine Duff.

Ea a mai spus că trebuie să includeți în rutina anuală de sănătate și curățirea profesională a danturii, pentru a vă asigura că nu veți acumula tartru pe dinți, deoarece inclusiv tartrul poate da aspectul neplăcut de colorare al danturii. Dar cafeaua, vinul roșu și ceaiul accentuează depunerile. Sunt și o serie de alimente care vă pot deteriora dinții, inclusiv citricele, pastele și pop-corn-ul.

Dr. Peter Chuang, de la Australian Dental Association a explicat pentru aceeași sursă că inclusiv apa cu lămâie conține niveluri ridicate de avid citric, ceea ce poate duce la un risc crescut de eroziune a smalțului și sensibilizarea dinților. De asemenea, pastele servite cu sos pe bază de roșii sunt mult mai acide decât roșiile obișnuite și astfel vă pot deteriora dinții.

Sursa foto: Pixabay