Cea mai aromată tartă cu mere și bezea italiană. Rețetă rară!

Cea mai aromată tartă cu mere și bezea italiană. Rețetă rară!
Prăjiturile cu mere sunt unele dintre cele mai apreciate în toată lumea. Există un infinit de rețete, și multe altele care apar spontan, interpretări proprii ale celor care și-au propus să pregătească un desert ieșit din comun.

Vă prezentăm astăzi cea mai aromată tartă cu mere. Aceasta conține mere întregi, umplute cu nuci de diferite feluri, ciocolată amară. Deasupra, întreaga prăjitură este învelită într-o porție generoasă de bezea italiană. Chiar dacă la prima vedere poate părea complicat a fi pregătită, această tartă cu mere și bezea italiană se realizează foarte ușor, ci necesar să urmați doar câțiva pași importanți.

Ingrediente pentru cea mai aromată tartă cu mere și bezea italiană

un blat de tartă, poate fi cumpărat gata pregătit. Puteți folosi orice blat din comerț, inclusiv foietaj

mere, câte încap, întregi, în forma în care veți coace tarta

o ciocolată amară, ruptă în bucăți mici

nuci, migdale, caju, cantitatea care intră într-un pumn

3 albușuri de la ouă mari

o lingură oțet alb

un praf de sare

80 ml apă

Mod de preparare

Pentru a pregăti această aromată tartă cu mere și bezea italiană, începeți prin a curățat merele de coajă. Cu un dispozitiv special trebuie să le scoateți cotorul. Înainte de a face restul, porniți cuptorul aragazului. Pregătiți forma de tartă, în sensul că o acoperiți cu hârtie de copt, apoi așezați în ea blatul pe care l-ați achiziționat. Ideal este să  întindeți blatul și puțin în sus, pe margini, poate până la jumătatea merelor.

Așezați merele deasupra blatului, unul lângă altul, apoi umpleți locul cotorului cu o bucățică de ciocolată amară, apoi câteva nuci, după care deasupra mai puneți o bucățică de ciocolată. Restul de ciocolată îl puteți împrăștia printre mere, la fel, puteți adăuga și niște nuci. Acoperiți merele cu folie de aluminiu și coaceți la foc mic până ce simțiți că merele să încep să se înmoaie.

Între timp verificați și ca blatul prăjiturii să fie făcut, în ultima parte a coacerii puteți înlătura folia de aluminiu. Aceasta e necesară doar pentru a crea mai multă căldură deasupra merelor și pentru a grăbi prepararea lor. După ce tarta s-a copt scoateți din cuptor și lăsați o să se răcească, iar după ce s-a răcit mutați-o pe un platou.

Într-un vas puneți la foc mic zahărul și apa, și fierbeți-le până ajung la 115 °C. Dacă nu aveți termometru alimentar, trebuie să știți această la această temperatură amestecul face bulbuci.

Între timp, într-un mixer opuneți la bătut albușurile cu lingură de oțet și praful de sare, la viteza medie. În momentul în care amestecul de apă și zahărul s-a topit și clocotește început să-l turnați încet peste albușuri continuând să amestecați până vasul mixerului se răcește la temperatura camerei, rezultatul fiind o bezea consistentă și tare. Acum puteți îmbrăca tarta în bezea, apoi o coaceți puțin folosind un arzător cu flacără de bucătărie. Dacă nu dispuneți de un asemenea dispozitiv, puteți da la cuptor, pentru câteva minute, tarta cu mere și bezea italiană, până ce aceasta se rumenește.