Cea mai bună friptură din lume, din ceafă de porc sau cotlet, cu cidru de mere

Cea mai bună friptură din lume, din ceafă de porc sau cotlet, cu cidru de mere
Dacă ți-e poftă să savurezi o mâncare cu adevărat gustoasă, atunci trebuie să afli cât de simplu este să pregătești cea mai bună friptură din lume. Cum poți pregăti o porție de ceafă de porc sau niște cotlet, cu aromă de cidru de mere? 

Pentru a pregăti cea mai bună friptură din lume nu ai nevoie de multe ingrediente, căci secretul constă în două ingrediente extrem de ieftine și la îndemâna oricui. Secretul e în cidru de mere.

Ingrediente pentru cea mai bună friptură din lume

felii de ceafă de porc și/sau cotlet de porc, ulei, o sticlă mică de cidru de mere , condimente pentru porc (sare, piper, boia, coriandru pudră etc)

Mod de preparare

Începem cu pregătirea bucăților de carne de porc. Acestea se feliază de grosime potrivită și se ung cu puțin ulei. Apoi se presară mixul de condimente peste carne și, cu mișcări circulare, se distribuie totul uniform, pe ambele părți.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă o ceașcă mică de ulei și se pun bucățile de carne de porc. Apoi se dă totul la cuptor. Avem grijă să întoarcem bucățile de carne și, la jumătatea timpului de copt, turnăm o sticlă mică de cidru de mere. Când friptura s-a rumenit frumos așezăm totul pe o farfurie și asta e tot.  Cea mai bună friptură din carne de porc se poate servi alături de cartofi sau alte legume fierte sau prăjite. De asemenea, puteți adăuga salată.

Sursa: Chefi la cuțite

Ceaiul de ceapă, bun pentru tuse și pentru imunitate