Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai puternică rugăciune la sfântul Dumitru. Vă ajută să vă căsătoriți și să vă găsiți cel mai bun loc de muncă

Cea mai puternică rugăciune la sfântul Dumitru. Vă ajută să vă căsătoriți și să vă găsiți cel mai bun loc de muncă
26 și 27 octombrie sunt două zile de rugăciune intensă pentru credincioșii care-i cinstesc pe Sfântul Dumitru și Sfântul Dumitru Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului.

Pe lângă multe alte tradiții și obiceiuri de care credincioșii țin cont de sărbătoarea sfântului Dumitru, există și o rugăciune care face miracole.

Cea mai puternică rugăciune la sfântul Dumitru. Vă ajută să vă căsătoriți și să vă găsiți cel mai bun loc de muncă

Creștinii se roagă la Sfântul Dumitru pentru să-și găsească jumătatea și să se căsătorească cu jumătatea hărăzită de Dumnezeu, dar și pentru ajutor în rezolvarea problemelor de sănătate, găsirea obiectelor pierdute, obținerea notelor bune si obținerea diplomelor dorite. Nu în ultimul rând, sfântul Dumitru vă ajută să găsiți locul de muncă dorit dar și locuința pe care o așteptați de multă vreme.

„Rugămu-ne, părintele nostru, ca să te mărim cu laude”

Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci, să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Dimitrie, duhul tău. Pururea fiind cu Dumnezeu, cu toiagul neadormitelor tale rugăciuni, pe Faraon cel gânditor, cu toată oastea lui îneacă-l, rugămu-ne, părintele nostru, ca să te mărim cu laude.

„Stăruitor roagă-L pentru noi, Sfinte Dimitrie”

Rod bun din părinţi binecredincioşi născându-te, Părinte Dimitrie, iar mai ales prin Sfântul Duh şi prin Botez renăscându-te, ai ajuns la măsura vârstei plinirii lui Hristos. Edenul încă de aici l-ai do­bândit cu blândeţe şi smerenie vieţuind; unde acum locuind şi îndulcindu-te de faţa Stăpânului, stăruitor roagă-L pentru noi, Sfinte Dimitrie.

„Faptele tale pe pământ, pildă ne-au rămas, Preacuvioase Părinte Dimitrie”

David mai întâi, strămoşul tău, Împărăteasă te-a numit şi Munte Închegat, în care bine a voit Dumnezeu a locui cu Trup omenesc. Deci şi noi, Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, te vestim. Faptele tale pe pământ, pildă ne-au rămas, Preacuvioase Părinte Dimitrie; ca urmând ţie, să slujim lui Dum­nezeu şi cu tine să ne odihnim în pământul celor blânzi în vecii vecilor.

„Miluieşte lumea Ta, care cu dreaptă credinţă Te laudă”

Moaştele tale nouă s-au făcut izvor pururea curgător, de multe minuni şi tămăduiri că bolile năpraznice le alungă de la noi şi pe cei ce caută a ne pierde, îi dă pierzării, părinte, cu harul tău. Treime Nedespărţită, un Dum­nezeu, Părinte, Fiul şi Preasfinte Duhule, se roagă Ţie Preacurata Maria, cu Preacuviosul Dimitrie, miluieşte lumea Ta, care cu dreaptă credinţă Te laudă”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre