Simona Ionescu / Redactor Șef

Ceaiul de iasomie, remediu natural după mese copioase

Ceaiul de iasomie, remediu natural după mese copioase
Un ceai plăcut la gust și care nu necesită îndulcire. Iasomia poate ajuta într-o situație stresantă și pentru o digestie îngreunată după mesele copioase.

Iasomia este considerată o plantă miraculoasă. Miroase frumos, iar ceaiul de iasomie ajută într-o situație stresantă și digestia.

Ceaiul de iasomie, remediu natural după mese copioase

Ceaiul de iasomie se face foarte ușor, este plăcut ca gust și nici nu este nevoie de zahăr.

Două linguri de flori uscate şi mărunţite se toarnă 250 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat 30 de minute, după care se filtrează. Este plăcută la gust şi nu necesită îndulcire. Se administrează câte 3 căni de ceai pe zi, scrie topremediinaturiste.ro.

Acestă plantă poate ajuta și în tratamentul durerilor de cap, are un efect calmant puternic.

Ceaiul de iasomie îmbunătățește digestia

Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare.

Ceaiul de iasomie conține compuși organici cu rol esențial în scăderea colesterolului „rău” și a trigliceridelor din sânge. Are un efect hepatoprotector puternic.

Iasomia este un aliat puternic al slăbitului sănătos, datorită numeroșilor antioxidanți din compoziția plantei, care stimulează metabolismul și contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Efecte secundare ale ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie conține o cantitate semnificativă de cafeina. Persoanele care suferă de probleme de inimă, hipertensiune sau afecțiuni nervoase ar trebui să îl consume cu precauție. Și gravidele sau copiii trebuie să aibă aviz medical înainte de a consuma ceaiul.


Florin Călinescu a pierdut un proces care îi schimbă viața. Vestea a primit-o de Crăciun

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre