Cel mai bun balsam natural. Costă doar câțiva lei și vă transformă total hainele

Cel mai bun balsam natural. Costă doar câțiva lei și vă transformă total hainele
Gospodinele nu concep să spele hainele fără să folosească balsam. Doar că acesta este un produs chimic, care poate dăuna sănătății.

Din ce în ce mai multe femei au lăsat deoparte balsamul chimic și au ales soluții naturale. Iată ce vă poate fi de un mare folos.

Cel mai bun balsam natural. Costă doar câțiva lei și vă transformă total hainele

Balsamul are rolul lui bine definitiv atunci când spălați hainele. Nu doar că le face mai moi și le păstrează culorile vii, dar le dă și aroma proaspătă care ne place atât de mult. Pe de altă parte însă, balsamul cumpărat din magazin nu este indicat. De altfel studiile pe șoricei au arătat că balsamul de rufe este toxic pentru sistemul respirator. De aceea, cel mai indicat ar fi să îl înlocuiți cu produse naturale. Ce spuneți să încercați să aveți lucruri mereu proaspete folosind sarea?

Cum se procedează

După ce le veți spăla cu sare, hainele vor rămâne moi și pentru că este un produs natural, e indicată și pentru persoanele cu alergii dar și pentru a spăla hainele micuților. Sarea nu va face hainele să-și piardă strălucirea, ci să aibă o culoare frumoasă. Iar dacă veți folosi sare când veți curăța prosoape sau halate de baie, veți constata că s-a înmuiat țesătura.

Tot ce trebuie să faceți este să introduceți în mod obișnuit rufele în mașina de spălat, apoi să turnați detergent în compartimentul corespunzător. În cel folositor balsamului, veți pune sare. Puteți, de asemenea, să dizolvați sare într-o sticlă cu apă, agitați bine până se topește, apoi turnați soluția în compartimentul pentru balsam. Dacă nu vreți să procedați astfel, atunci puteți clăti lucrurile într-o soluție salină și veți vedea imediat diferența.

Cum să curățați eficient prosoapele de bucătărie

Dintre toate lucrurile din casă, prosoapele de bucătărie se murdăresc și se pătează cel mai repede, dar tot sarea vă vine în ajutor. Aveți nevoie de  sare, bicarbonat de sodiu și săpun lichid de rufe. Puneți într-un vas mare apă, o lingură cu sare, 2 linguri cu bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură cu săpun lichid.

Amestecați totul foarte bine și puneți prosoapele în această compoziți. Puneți pe foc și când ajunge la punctul de fierbere, opriți focul. Se lasă prosoapele până se răcește apa, apoi se spală la mașină. La final, veți descoperi că aveți prosoape noi și strălucitoare.

Sursă foto: siblondelegandesc