Cel mai dulce și aromat desert: cataiful turcesc. Iată cât de repede se prepară

Cel mai dulce și aromat desert: cataiful turcesc. Iată cât de repede se prepară
V-ați săturat de deserturile clasice și simțiți nevoia de ceva cu totul și cu totul deosebit? Încercați cataiful turcesc. E o nebunie!

Arată extraordinar și are un gust cum rar găsești în altă parte. De aceea, nimeni nu rezistă în fața unui cataif turcesc.

Cel mai dulce și aromat desert: cataiful turcesc. Iată cât de repede se prepară

Se spune că nimeni nu reușește să prepare un cataif mai nepomenit ca turcii. Atât de căutat a fost de-a lungul vremii în România încât acest desert a fost menționat chiar și de Ionel Teodoreanu în celebrul său roman ”La Medeleni”. Dacă veți ține cont de ingrediente, va fi un răsfăț pentru papilele gustative nu dar la cină, ci chiar și la micul dejun.

Pentru a obține un cataif ca la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 800 g tăiţei speciali pentru cataif sau o fidea foarte fină,  300 g unt.

Pentru sirop vă sunt necesari 250 ml apă, 2 linguri cu zahăr brun,  2 linguri cu miere de albine, 1 ceașcă cu zeamă de lămâie, 1 linguriță cu coajă de lămâie. Pentru a obține crema de vanilie vă sunt necesari 400 ml lapte, 2 ouă, 3 linguri cu amidon de porumb, 3 linguri cu unt, 125 g zahăr și coaja rasă de la o portocală.

Mod de preparare

Puneți jumătate din cantitatea de tăiței într-o tavă, iar deasupra puțin unt și puneți la cuptor. Lăsați până se rumenesc. Pentru a pregăti siropul, amestecați toate ingredientele și puneți la foc până se topește zahărul. Lăsați la răcit tăițeii și turnați deasupra lor siropul. Puneți la cuptor tăițeii rămași.

Pentru a prepara crema de vanilie amestecați laptele cu amidonul, apoi puneți ouăle bătute cu zahărul, untul și coaja de portocală și puneți compoziția pe baie de abur. Scoateți tăițeii din cuptor și stropiți-i și pe aceștia cu sirop. Puneți crema peste primul blat de tăiței, iar deasupra cel de-al doilea blat. Deasupra presărați fistic mărunțit și puneți la rece pentru o perioadă, apoi consumați.

Sursă foto: agriculturae