Cel mai savuros cheesecake cu lime – Rețeta lui Chef Sorin Bontea

Cel mai savuros cheesecake cu lime – Rețeta lui Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea a cucerit publicul din România prin participarea la show-ul "Asia Express" și a câștigat premiul cel mare, alături de Răzvan Fodor. În ultima perioadă, juratul de la Chef la cuțite s-a întors la marea lui pasiune, bucătăria.

Chef Sorin Bontea, ne propune să încercăm o delicioasă rețetă de cheesecake cu lime, dar ne și arată pas cu pas cum se prepară aceasta.

Ingrediente pentru cheesecake cu lime

Pentru bază: 240 gr biscuiți digestivi

120 gr unt topit

Pentru cremă: 300 ml smântână lichidă

4 ouă + 1 gălbenuș

4 linguri de amidon

800 gr cremă de brânză

1 vârf de linguriță ci scorțișoară

esență de vanilie

coaja de la 1 lime

400 gr smântână de consum

240 gr zahăr

Pentru decor: 400 gr smântână de consum

3 linguri de zahăr

zeama de la 1 lime

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de cheesecake cu lime

Pentru baza cheesecake-ului, se mărunțesc biscuiții bine de tot, se adaugă scorțișoara, untul topit și se omogenizează compoziția. Pentru cremă, se amestecă bine crema de brânză cu zahărul, până acesta se topește, și se adaugă cele 2 tipuri de smântântână. Apoi se încorporează unul câte unul, ouăle și gălbenușul. Urmează amidonul, vanilia și coaja de lime răzuită fin.

Într-o formă de tort cu pereți detașabili și diametrul de 28 cm se întinde în strat uniform compoziția de bicscuiți cu unt. Deasupra se toarnă compoziția de brânză și se nivelează. Se dă forma la cuptorul încins, în prealabil, la 200 de grade pentru 10 minute. Apoi se reduce temperatura la 110 grade și se mai lasă minunatul cheesecake cu lime pentru 25-30 de minute.

După stingerea cuptorului, cheesecake-ul se va lăsa în cuptor pentru încă o oră. Înainte de a scoate cheesecake-ul cu lime din cuptor se prepară glazura. Se amestecă bine smântâna cu zahărul până la topirea acestuia, apoi se picură, treptat, zeama de lime și se omogenizează.

Se toarnă glazura deasupra cheesecake-ului. Chef Sorin Bontea ne recomandă să ținem deliciosul cheesecake cu lime la friginder peste noapte, dacă pofta de a-l savura nu e prea mare. Iar dacă servim cheesecake-ul și cu un topping de caramel, deliciul va fi peste măsură.

Sursa foto: Pixabay

Sursa: Chefi la cuțite