Când cei mici se fac adevărați căpcăuni care nu vor nici în ruptul capului să mănânce ceea ce trebuie, se vor lua măsuri urgent. Nu uitați cel mai important amănunt: răbdarea.
Cele mai bune soluții pentru a-i deprinde pe cei mici cu alimentele sănătoase
Nu știți cum să procedați pentru ca micuțul să mănânce alimente cât mai sănătoase? Începeți prin a fi un exemplu și înainte de cafea, optați pentru o mică gustare. Luați-l pe cel mic în bucătărie și invitați-l să aleagă bunătățile din farfurie. Cu siguranță se va obișnui și în curând va cere singur.
De asemenea, încercați să preparați alimente cât mai gustoase, dar simple și folosiți doar produse de calitate. Nu uitați că gustul mâncării se poate schimba foarte rapid și cel mic nu se va mai apropia orice ați face.
Lăudați-l atunci când nu face mofturi
Ați reușit să-i captați atenția cu un fel de mâncare și i-a plăcut? Atunci adoptați o altă atitudine și lăudați-l. Nici nu aveți idee cât de bine va prinde pe viitor. În plus, copiii trebuie făcuți curioși să încerce și lucruri noi, așa că dați-i bătaie și pregătiți preparate cât mai arătoase folosind cât mai multe legume și fructe.
Dacă totuși cel mic nu vrea să le guste, există întotdeauna o soluție. Le puteți pasa și transforma în supe creme delicioase, care să le serviți cu pâine prăjită cu unt sau crutoane. Nu în ultimul rând, în smoothie-ul de dimineață, puteți pune, pe lângă diferite fructe pe care le adoră și morcovi, spanac sau orice altă legume plină de vitamine.
Optați pentru dulciuri cât mai naturale
Oricărui copil îi plac dulciurile, așa că nu trebuie să fiți extrem de duri când îi explicați că nu sunt bune. Înlocuiți-le cu alternative sănătoase. Nici un micuț nu va spune nu unei porții delicioase griș sau orez cu lapte, chec cu banane sau altor preparate pe care bunica sau mama le face extraordinar. Nu în ultimul rând, specialiștii vă recomandă să-l învățați pe cel mic să gătească și astfel va fi mai tentat să guste din diferite alte feluri de mâncare.
Sursă foto: farmaciaethica, sfatul parintilor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook