Cele mai scumpe divorțuri din istorie (II) Bernie Ecclestone ( Formula 1) primește bani de la fosta nevastă

Cele mai scumpe divorțuri din istorie (II) Bernie Ecclestone ( Formula 1) primește bani de la fosta nevastă
Există o serie de mituri legate de căsătorie și divorț. Se spune că jumătate din căsătorii sfârșesc prin divorțuri. În ultima perioadă vedetele par să se fi luat la întrecere în a divorța. Dar, totuși, rata divorțului a evoluat de fapt în jos în ultimii ani.

Divorțul poate ruina o persoană  obișnuită, dar atunci când sunt implicați miliardarii, sumele de bani care își schimbă proprietarii pot fi absolut incredibile. Și, potrivit Forbes, există mai mulți miliardari în lume decât ați putea crede – mult mai mulți: 2.755 în 2021. Iar asta înseamnă vor veni mult mai multe divorțuri mari.

Și spre deosebire de rata generală a divorțului, costul unui divorț de miliardar continuă să crească: divorțul lui Bill și Melinda Gates ar putea să stabilească un nou record mondial, care (așa cum vom vedea) este deja de o valoare astronomică. Iată, așadar, cele mai scumpe divorțuri din istorie. Continuăm seria celor mai costisitoare divorțuri.

Adnan Khashoggi și Soraya Khashoggi: 874 de milioane de dolari

Adnan Khashoggi a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume de modă veche. S-a născut într-o familie relativ bogată și a folosit banii de la tatăl său pentru a încheia prima afacere. El a construit un imperiu financiar. Și, în cele din urmă a devenit un notoriu traficant de arme. A facilitattranzacțiile dintre Statele Unite și Arabia Saudită în drumul său către o avere netă estimată la 4 miliarde de dolari.

Potrivit The Washington Post, Soraya Jarvis-Daly avea doar 15 ani când s-a întâlnit și s-a căsătorit cu Adnan Khashoggi, în 1962. Relațiile cuplului s-au depreciat în 1982. Soraya a susținut că și-a ajutat direct soțul în crearea averii sale. Și, prin urmare, merita o parte imensă din ea. Mai mult, ea a susținut că Adnan a divorțat ilegal de ea, fără știrea ei în 1974, într-o manevră bizară care implică o curte religioasă islamică.

Soraya a cerut o împărțire de 50% a activelor lui Adnan (aproximativ 2 miliarde de dolari) plus 500 de milioane de dolari, „daune punitive”, plus 40 de milioane de dolari „daune generale”. Cifrele erau rezultate dintr-un acord verbal pe care a susținut că cuplul l-a încheiat în 1974. În cele din urmă, Soraya s-a ales cu 874 de milioane de dolari.

Harold Hamm și Due Ann Arnall: 975 de milioane de dolari

Harold Hamm deține aproximativ 75% din Continental Resources, o imensă companie petrolieră independentă care în prezent valorează aproximativ 9,4 miliarde de dolari. Potrivit Forbes, în 2015 acea avere a fost ceva mai mare – 13,7 miliarde de dolari, mai exact. Divorțul său de fosta soție Sue Ann Arnall, după 26 de ani de căsătorie, a avut ceva de-a face cu această reducere, dar ar fi putut fi mult mai rău, cu excepția unui truc murdar.

Procedura de divorț s-a prelungit de ani de zile. Hamm i-a oferit lui Arnall un cec pentru suma extrem de specifică de 974.790.317,77 dolari. Dacă v-ați întrebat vreodată dacă puteți scrie de fapt un cec pentru o astfel de sumă astronomică, răspunsul este da. Există o copie a cecului într-un articol Forbes. Arnall a respins inițial oferta, crezând că i se datorează mult mai mult.

După cum observă Business Insider, Hamm a depus imediat o moțiune. A susținut că Arnall a acceptat condițiile pentru o soluționare. Și, prin urmare, nu ar trebui să primească nimic mai mult. Instanțele au decis în cele din urmă în favoarea lui Hamm. Arnall a urmat singura răzbunare pe care i-a mai rămas-o. Și-a cheltuit o parte din banii săi într-un efort reușit de a-l scoate pe judecătorul care a condus divorțul din locul său.

Steve și Elaine Wynn: 850 de milioane de dolari

Probabil că ați auzit termenul „căsătorie de început”. Ei bine, Steve și Elaine Wynn au avut ceea ce s-ar putea numi „divorț de început”. După cum ne spune Town and Country Magazine, cei doi s-au cunoscut la facultate și s-au căsătorit în 1963. În 1986, au divorțat – apoi s-au căsătorit din nou în 1991.

Al doilea tur a durat până în 2010, iar cel de-al doilea divorț a avut consecințe. După cum notează Forbes, Elaine a primit 11 milioane de acțiuni la Wynn Resorts (aproximativ 9%), pe care a cofondat-o împreună cu Steve. Potrivit Las Vegas Review-Journal, acest lucru i-a lăsat pe Elaine și Steve cu acțiuni egale în compania lor.

De asemenea, Steve și-a vândut unele acțiuni pentru a adăuga numerar la soluționare, aducând valoarea totală a soluției de divorț a lui Elaine la aproximativ 850 de milioane de dolari. Apoi, Elaine a vrut să-și vândă unele acțiuni în 2012, dar consiliul de administrație nu a fost încântat de asta. Ea a dat în judecată și a fost eliminată din consiliul de administrație Wynn Resorts ca urmare.

Dar saga a continuat, deoarece în 2018 Steve Wynn a fost acuzat de hărțuire sexuală și, ca urmare, a renunțat la funcția de CEO și președinte al Wynn Resorts și a vândut toate acțiunile sale din companie. Elaine, acum cu o avere de aproximativ 2 miliarde de dolari, este cel mai mare acționar al companiei.

Bernie Ecclestone și Slavica Ecclestone: 1,2 miliarde de dolari

Bernie Ecclestone a fost directorul executiv al grupului de Formula 1, iar averea sa netă este estimată la aproximativ 3,5 miliarde de dolari. S-a căsătorit cu fostul model Slavica în 1984 și au părut destul de fericiți timp de 24 de ani, până când Slavica a cerut divorțul în 2008, când avea 50 de ani și Bernie avea 78 de ani. Divorțul era scump. CNBC relatează că inițial s-a estimat că Slavica a plecat cu 4 miliarde de dolari, dar suma reală a fost de aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

Dar, după cum explică Sunday Morning Herald, lucrurile sunt mult mai complicate de atât. Finanțele unui miliardar nu sunt la fel de simple ca cele ale unei persoane normale. Ecclestone a înființat un trust pentru soția și fiicele sale cu ani în urmă și și-a mutat majoritatea activelor într-o afacere bazată pe insula Jersey pentru a se sustrage impozitelor Marii Britanii. Drept urmare, el nu se ocupă oficial de niciunul din banii săi – dar Slavica o face.

Când o anchetă penală privind acuzațiile de luare de mită a analizat soluția de divorț a lui Ecclestone, anchetatorii au descoperit ceva ciudat: Slavica îi plătește aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. Nimeni nu este pe deplin sigur ce se întâmplă aici, cu excepția unui singur lucru: sunt mulți bani în joc și divorțul de Ecclestone pare să fi fost mult mai amiabil decât părea, scrie Grunge.com.

Sursa foto: 24auto.ro, Dailychoices.com, Casino.org, Soldie.com

Fiul Corneliei Catanga plânge de aproape trei luni și nu se poate opri: „Încerc să lupt”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre