În vremuri în care Cortina de Fier era o realitate dură și piesa „Rasputin” era interzisă în Uniunea Sovietică, liderul acesteia, Leonid Brezhnev, a lansat o invitație care a devenit istorică. Trupa Boney M a fost chemată la Moscova pentru un concert. Membri originali ai trupei, Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams și Bobby Farrell își amintesc și acum toată experiența.
Boney M a fost una dintre acele trupe rare care au fost permise oficial în URSS. Melodiile lor au fost redate în discoteci, iar cetățenii sovietici au devorat cu nerăbdare orice era asociat cu libertatea și Occidentul. Acesta a devenit pașaportul trupei pentru succesul pe tot parcursul vieții. Boney M nu mai există, dar acest lucru nu s-a dovedit a fi un lucru atât de rău. De la moartea lui Bobby Farrell, în 2010, cei trei membri rămași ai trupei au călătorit în Rusia, interpretând hituri Boney M. Au concertat în toată țara, oferind nenumărate concerte în regiuni. Dar ei pot fi văzuți mai des pe scenă la petreceri private ale producătorilor înstăriți și la evenimente corporative.
Boney M, primii invitați să cânte în Uniunea Sovietică
Liz Mitchell, solista trupei, își amintește și acum toată experiența din 1978, când au ajuns prima oară în Uniunea Sovietică. Fuseseră invitați chiar de către liderul rus de la acea vreme, Leonid Brezhnev. „Am fost invitați chiar de către Leonid Brezhnev, care era conducătorul Uniunii Sovietice la vremea aceea, în 1978. Ne-au transportat de la Londra la Moscova cu un avion militar, iar când am ajuns am fost împânziți de securitate și presă. Am cântat în Piața Roșie pentru aproximativ 2-3.000 de oameni. Când am auzit despre posibilitatea de a cânta în Rusia mi-au trecut o sumedenie de idei prin cap ”, își amintește Liz Mitchell.
Cei patru l-au fascinat atât de tare pe liderul rus de la acea vreme, încât li s-a dat inclusiv permisiunea să filmeze imagini pentru videoclipul lor în Moscova. „Era extrem de frig acolo, iar noi eram îmbrăcați în haine de blană toți. S-a făcut inclusiv o glumă ulterioară, cum că am fi fost plătiți în blănuri”, a mai spus Mitchell.
Coincidență ciudată
Bobby Farell, unul din cei patru membri inițiali ai Boney M, avea să moară, din cauza unor probleme cardiace, 30 de ani mai târziu, în St. Petesburg, fix pe 29 Decembrie, în aceeași zi în care a avut loc asasinarea celebrului Grigori Rasputin. Boney M a lăsat în urmă o moștenire incontestabilă, presărată cu recorduri inegalabile, ce dăinuie și astăzi, piesele lor fiind încă ascultate și extrem de iubite.
Liz Mitchell cântă și acum, iar publicul din România a avut ocazia să o vadă de câteva ori în concertele pe care le-a susținut în țara noastră.
Foto: Facebook
O lume întreagă a stat cu ochii pe funerariile prințului Philip. Nu au lipsit incidentele
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook