Cel mai sigur mod de a purta centura de siguranță pentru femeile însărcinate. Un medic explică totul!

Cel mai sigur mod de a purta centura de siguranță pentru femeile însărcinate. Un medic explică totul!
Un doctor dezvăluie care este cel mai sigur mod de a purta centura de siguranță pentru femeile însărcinate. Majoritatea viitoarelor mămici au rămas surprinse.

Cel mai sigur mod de a purta centura de siguranță pentru femeile însărcinate. Întotdeauna am crezut că a-ți pune centura de siguranță atunci când urci în mașină a fost un lucru destul de simplu de făcut. Dar, se pare că unii dintre noi ar fi făcut-o „greșit” în tot acest timp.

Potrivit informațiilor oferite de un medic specialist , dacă sunteți gravidă, există un mod special de a purta centura de siguranță, pentru a vă proteja copilul.

A decis să le sfătuiască pe viitoarele mămici după ce a văzut un accident auto

Într-o postare pe rețelele sociale, Dr. Katie a explicat cea mai sigură modalitate de a purta centura de siguranță în jurul burții pentru o femeie însărcinată. Dr. Katie are comunitate frumoasă pe TikTok, unde a adunat peste 133.000 de adepți.

Ea a decis să împartă sfatul cu urmăritorii ei după ce a întâlnit o viitoare mămică în camera de urgențe de la spital. Aceasta fusese implicată într-un accident de mașină.

„Lucram în camera de gardă, la primiri de urgențe. Aveam grijă de o domnișoară aflată în al treilea trimestru de sarcină și, din păcate, fusese implicată într-un accident auto. În cadrul evaluării mele, am întrebat-o dacă purta centura de siguranță. Ea a răspuns afirmativ. Și mi-a venit în minte că, poate nu toată lumea poate știe care este cea mai sigură modalitate de a purta centura de siguranță în timpul sarcinii”, a explicat Dr. Katie în videoclipul distribuit pe rețelele sociale.

Cea mai sigură modalitate de a purta centura de siguranță pentru femeile însărcinate

În videoclipul postat pe TikTok, ea face o demonstrație pentru a arăta care este cel mai bun mod de a purta centura de siguranță în mașină. Dr. Katie este în prezent însărcinată. Ea și-a plasat cureaua între sâni și peste umăr, cu partea de jos poziționată sub burtica de însărcinată. Le-a avertizat pe femei să nu poarte niciodată centura peste burtă.

„De asemenea, ar trebui să aveți scaunele la o distanță cât mai îndepărtată de volan, pentru a minimiza impactul airbag-urilor care vă lovesc în burtă în cazul unui impact. Dacă sunteți implicată într-un accident de mașină atunci când sunteți gravidă, oricât de minor ar fi, trebuie să mergeți să vă vedeți doctorul, deoarece chiar și accidentele minore pot provoca complicații”, spune Katie.

„Am învățat acest lucru chiar cu câteva ore înainte să fiu implicată într-un accident de mașină”

Videoclipul postat de ea pe TikTok a devenit rapid viral, a fost vizionat de peste 70.000 de ori și a adunat mii de aprecieri. Multe mame sau viitoare mămici și-au luat timp să comenteze, recunoscând că nu știau despre modul de a purta centura de siguranță înainte să vadă acest videoclip. Existau totuși, și unele mămici care cunoșteau acest „truc”.

„Am învățat acest lucru chiar cu câteva ore înainte să fiu implicată într-un accident de mașină. A fost grav și aveam 22 de săptămâni de sarcină. A salvat literalmente viața fiului meu”, „Informații fantastice. Mulțumesc!”, „Îți mulțumesc că ne-ai împărtășit aceste informații! Nu aveam idee cum să port centura de siguranță. Acum mi-a rămas în minte”, „Îmi place asta. Mulțumesc pentru educație. Ești minunată”, au spus internauții.

Ghidul experților pentru un somn liniștit. Secretul regulii 20/20/20