Cheesecake cu jeleu de mango

Cheesecake cu jeleu de mango
Atunci când se apropie o sărbătoare și vrei un tort, dar nu ai timp de copt blaturi, rețetele de cheesecake îți sunt de mare ajutor.

Rețeta Cheesecake cu jeleu de mango, un desert cu gust delicios și tare aspectuos.

Ingrediente pentru Cheesecake cu jeleu de mango:

Pentru o bază de 24 cm: 300 gr biscuiti digestivi

125 gr unt

Pentru cremă: 750 gr crema de branză Philadelphia

250 ml smântână pentru frișcă

200 gr zahăr pudră

1 praf de sare

10 gr gelatină

200 gr pulpă de mango

Pentru jeleu de mango: 250 gr pulpă de mango

100 ml apă

50 g zahăr tos

2 linguri amidon

Decor: fructe de pădure (coacăze)

frunze de mentă

felii de mango

Mod de preparare

Pentru baza cheesecake-ului, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi amestecăm cu unt topit până obținem o compoziție omogenă. Întindem stratul de biscuiți cu unt la baza tăvii și o dăm la rece până pregătim crema de brânză.

Pentru crema de brânză, mai întâi hidratăm gelatina în 1-2 linguri de apă și o diluăm la bain marie. Apoi, amestecăm brânza cu smântâna pentru frișcă și zahărul până se omogenizează. Adăugăm și un praf de sare pentru intensificarea gustului, apoi adăugăm gelatina topită și ușor temperată și pulpa de mango tăiată în cuburi mici. Întindem compoziția rezultată peste stratul de biscuiți din forma de tort și o dăm din nou la rece până când crema devine fermă.

Pentru jeleul de mango, tăiem pulpa de mango în cuburi, o adăugăm în vasul unui blender cu apa și zahărul și o transformăm într-un piure frumos colorat. Diluăm amidonul în puțină apă rece și îl amestecăm cu piureul de mango. Fierbem compoziția până se îngroașă ca o budincă mai fluidă, amestecând continuu. Lăsăm jeleul de mango să se tempereze 6-7 minute, apoi îl întindem uniform peste crema de brânză deja închegată.

Dăm din nou cheesecake-ul la rece până se întărește și jeleul, apoi îl decorăm după propria inspirație cu fructe de pădure, frunze de mentă și felii de mango.

Sursa: Chefi la cuțite

Recomandarile noastre