O reţetă rapidă, care necesită puţine ingrediente şi cu un nivel scăzut de dificultate, chiflele umplute pot fi servite în orice moment al zilei.

Chifle umplute. Rețete ieftine și simple

Unele gospodine țin morțiș să facă chifle acasă, dar dacă ne grăbim sunt foarte bune și chiflele din comerț. Chiflele umplute se fac la fel: se taie un capac, se scobește partea de jos a chiflei, iar în gaură se pune umplutura. Aici se face diferența.

Chifle umplute cu cașcaval și șuncă

Ingrediente: 8 chifle, 2 linguri unt, felii de caşcaval, sare şi piper, șuncă, roşii, ceapă caramelizată, 8 ouă.

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 170C. Tăiaţi partea superioară a fiecărei chifle și scobiți miezul. Ungeţi cu unt și condimentaţi cu sare şi piper. Umpleti cu șuncă, roşii, ceapă caramelizată şi spargeţi un ou deasupra şi puneţi capacul chiflei. Transferaţi într-o tavă şi coaceţi 10-12 minute. Serviti calde.

Chifle umplute cu ciuperci și kaizer

  • 1 ceapă mică
  • 100 g kaizer
  • 1 lingură unt
  • 5-6 ciuperci
  • 1 ardei gras (roşu)
  • Busuioc
  • Sare
  • Piper
  • 1 ou pentru uns.

Se taie ceapa mărunt, se căleşte cu kaizerul tăiat cubuleţe şi untul, până se înmoaie. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, ardeiul gras curăţat de seminţe şi tăiat
cubuleţe şi se continuă călirea, amestecând din când în când, până scade bine zeama. Se condimentează cu busuioc, sare şi piper, după gust, apoi se lasă la răcit. Umplutura se pune în chiflele scobite, se pune partea de sus a chiflei (capacul) unse cu ou bătut, apoi se dă la cuptorul încălzit, până se rumenesc frumos.

Chifle umplute cu cârnați și cașcaval

Scoatem miezul chiflelor și feliem roșia.

Tăiem cârnații cubulețe și îi rumenim într-o tigaie cu puțin ulei.

Tăiem cașcavalul cubulețe, iar ciupercile sub formă de lame. Amestecăm cârnații cu cașcavalul, ciupercile și pătrunjelul tocat. Umplem chiflele, apoi adăugăm oul spart.

Le introducem la cuptor la o temperatura de 175 grade C, timp de 8-10 minute. Le servim calde, ornate cu felii de roșie.

Chifle umplute cu brânzeturi

Chiflele se crestează, iar între felii se pune șuncă, brânzeturi, unt și mozarella dată pe răzătoare. Chiflele astfel pregătite se pun într-o tavă la cuptor încins, la foc potrivit.

Sunt gata când brânzeturile topite au intrat în pâine și pe deasupra s-a format o pojghiță. Se servesc calde, cu felii de ridiche de luna și ceapă verde tocată mărunt.