Chinezul „Pacepa” a fugit în SUA cu secrete despre Covid

Chinezul „Pacepa” a fugit în SUA cu secrete despre Covid
Fiecare cu Pacepa lui... Fostul viceministru al securității statului chinez și șeful contrainformațiilor în Ministerul Securității Statului a fugit în SUA. A luat cu el cel mai importat lucru.

Șeful contraspionajului din China și-a trădat țara și a plecat în America. Un alt Pacepa, care a recunoscut tot adevărul despre virusul care a pus stăpânire pe omenire.

Chinezul „Pacepa” a fugit în SUA cu secrete despre Covid

China e în șoc. Politicianul Dong Jingwei, nimeni altul decât șeful contrainformațiilor în Ministerul Securității Statului a făcut un gest la care nu s-ar fi așteptat nimeni. Acesta a trădat regimul comunist chinez și a fugit în SUA. Odată ce a fost preluat de serviciile americane, a făcut o mărturisire cutremurătoare: COVID a fost făcut în laborator. Dong, în vârstă de 57 de ani, a părăsit China în februarie anul acesta.

Cea mai mare lovitură dată de americani Chinei

Acesta nu este însă singurul care le-a spus americanilor cum a luat naștere coronavirusul. Primul care a vorbit despre acest subiect a fost jurnalistul american Adam Housley. Se pare că Dong ar fi zburat din Beijing în Hong Kong și de acolo în America. Bineînțeles că nimeni nu a bănuit nimic, pentru că politicianul se știa că a plecat în vizită la fiica sa, studentă în California.

Ce declarație șocantă ar fi făcut Dong

La scurt timp după ce s-a aflat că politicianul a ajuns în SUA, South China Morning a vorbit despre faptul că acesta ar fi dat o declarație. Atunci ar fi amintit despre întărirea eforturilor pentru ca agenții străini să fie prinși. Jurnaliștii au afirmat că declarația lui ar fi fost preluată de pe un site al unei comisii care controlează serviciile chinezești. După ce s-a dezvăluit că a defectat în SUA, South China Morning Post a publicat imediat o declarație pe care i-o atribuie.

El vorbeşte în acea ştire despre întărirea eforturilor pentru a-i prinde pe agenții străini. Reprezentanţii publicației susțin că Dong ar fi făcut această declarație la trei zile după ce-a apărut public că e în SUA. Jurnaliştii chinezi au arătat că ar fi luat declarația de pe un site al unei comisii care controlează serviciile chinezești.

Ministrul de Externe chinez, Wang Li le-ar fi cerut americanilor extrădarea lui Dong

Pe de altă parte însă, nu a fost publicată nici o fotografie care arată că politicianul ar fi fost la acea conferință Și nici locul în care a avut loc evenimentul. E posibil atunci ca totul să fie o tactică a Chinei. Prin care vrea să nege că americanii ar fi racolat o persoană extrem de importantă din serviciile chinezești.

Pe de altă parte, potrivit The Times, la o lună de când a zburat în SUA, Dong ar fi discutat la întâlnirea sino-chineză din Alaska. Cel puțin așa spune activistul Han Lianchao care a defectat în 1989 după masacrul din Piața Tiananmen. În Alaska se pare că ministrul de Externe chinez, Wang Li le-ar fi cerut americanilor extrădarea lui Dong.

Însă secretarul de stat american a respins cererea. La rândul său, un oficial de rang înalt de la Washington a afirmat că o asemenea discuție nu ar fi avut loc în Alaska.

Sursă foto: news.com.au