Americanii au inclus un român în rândul celor 500 de genii ai secolului XX, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalităţi sătmărene.
Cine a fost cel mai deștept român
Virgil Enătescu (79 de ani) a fost personaj fabulos, academician, medic psihiatru, inventator, om politic, eseist şi scriitor.
A semnat şapte cărţi şi monografii, peste 350 de articole ştiinţifice, a participat la 140 de conferinţe medicale interne şi intenaţionale şi să nu uităm nici de cele opt brevete de invenţie care se leagă de numele său, scrie capital.ro.
Dintre invenţiile de marcă ale academicianului amintim: primul calculator de proces medical Med 80, primul calculator grafic românesc, traductor pentru analiza scrisului, inventat în anul 1980!
Cel mai inteligent român s-a stins din viață
Dr. Virgil Enătescu s-a născut la Braşov în 11 noiembrie 1940. A frecventat şi onorat cu lucrări şi comunicări Cercul de Bionică de la Timişoara, Cercul de Filozofi a şi Metodologia Medicinii al Academiei Române. A susţinut primul doctorat în 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara, definind un nou domeniu – analiza comunicării extraverbale în care include şi studiul desenului. Al doilea doctorat îl susţine la Academia Română în domeniul antropologiei culturale.
Academicianul Virgil Enătescu s-a stins din viață joi, la vârsta de 79 de ani. Fiica sa a făcut anunțul.
Totodată, fiica academicianului a transmis și un mesaj emoționant, fiind vizibil marcată de moartea tatălui său.
“Rar, mi se întâmplă, să îmi vină greu sa scriu, acum la despărțirea de tata si de aceea voi posta un mesaj, pe care o prietena l-a primit de la parintele duhovnic. Când mergi în urma sicriului ce poartă tot ce ai mai drag, păşeşte cu vitejie ca atunci când duci un dar celui mai mare Prieten, şi zi: «Acest suflet drag ţi-l aduc în dar – Ţie, Doamne», a încheiat mesajul Emilia Enătescu, fiica academicianului dr. Virgil Enătescu, pe reţeaua socială.
Vitaminele anti-îmbătrânire. Efectele se văd imediat pe piele
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook