Ciorbă de pasăre cu tăiței de casă. Ca la bunica

Ciorbă de pasăre cu tăiței de casă. Ca la bunica
Cu o excelentă rețetă de ciorbă de pasăre cu tăiței de casă și budincă de griș, o concurentă octogenară, o bunicuță foarte simpatică, a venit la concursul culinar Chefi la cuțite să demonstreze celor trei jurați că tot mâncarea ca la bunica acasa este mai delicioasă. 

Alexandrina Kiosa, din Iași, în vârstă de 83 de ani, a reușit să-i impresioneze pe carismaticii jurați din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, de la Antena 1 cu preparatele sale pline de gustul românesc, mult îndrăgit, dar mai ales cu a sa Ciorbă de pasăre cu tăiței de casă.

Ciorbă de pasăre cu tăiței de casă – Ingrediente

10 pulpe inferioare (ciocănele)

2 cepe

2 morcovi

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

mărar verde + pătrunjel + leuștean (câte o legătură din fiecare)

1 l borș

2 l apă

smântână de gătit

Pentru tăiței de casă: 2 ouă

300 gr făină

sare

Mod de preparare

Pentru ciorba de pasăre cu tăiței de casă, se pun pulpele de pui la fiert într-un vas cu apă rece. În momentul când supa începe să clocotească, se spumuiește de 2-3 ori. Între timp, se prepară tăițeii de casă și se curăță și se toacă cubulețe ceapa, rădăcinoasele, ardeii.

Pentru tăițeii de casă, se amestecă făina cu puțină sare și se încorporează cele două ouă. Se frământă un aluat care se întinde în foaie subțire pe masă, se presară multă făină și se taie în fâșii subțiri. Se lasă tăițeii la uscat până le vine rândul să fie adăugați în ciorbă.

După 15 minute de fiert pulpele de pui, se pune zarzavatul. Se lasă la fiert până când carnea și zarzavatul sunt aproape gata. Se încearcă cu furculița. Se adaugă borșul, se lasă la clocotit puțin, timp în care carnea va prinde un gust mai bun, apoi se adaugă tăițeii de casă. Se adaugă sare, după gust.

Când tăițeii sunt gata fierți, se stinge focul. Se toacă mărar, pătrunjel și leuștean și o frunză de mărar uscată. Se adaugă la final, în ciorba de pasăre cu tăiței de casă.

Sursa: Chefi la cuțite