Sunt mai multe rețete pentru ciulamaua de pui, dar diferența o face un ingredient în plus sau în minus. Contează foarte mult și ce fel de ciuperci sunt folosite. În nordul Moldovei, se folosesc hribi, cu o aromă diferită de ciupercile din magazine, champignon.

Tot în nordul țării, la sfârșit se pun și fâșiuțe de ardei kapia copți care dau o savoare aparte.

Ciulama de pui cu ciuperci. O rețetă simplă

Carnea poate fi ori prăjită, ori fiartă înainte, și atunci ceapa și usturoiul se topesc în unt singure (eventual împreună cu ciupercile).

În acest caz, puiul se adaugă doar cu câteva minute înainte de smântână. La rândul lor, ciupercile pot fi călite separat și adăugate odată cu smântâna.

Ingrediente

  • ½ piept de pui
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 150 ml smântână lichidă
  • 500 ml apă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • unt/ulei
  • sare
  • piper
  • mărar proaspăt.

Mod de preparare

  • Într-un ceaun cu ulei pui ceapa tăiată mărunt.
  • O laşi la călit circa 3 minute, apoi adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe.
  • Când carnea se albeşte, adaugi ciupercile felii, sarea, piperul şi apa.
  • Laşi să fiarbă la foc mic, iar când ciupercile şi carnea sunt gata, torni smântâna bătută cu făina.
  • Amesteci continuu şi opreşti focul după 10 minute.
  • La final, pui usturoiul pisat şi mărarul tocat mărunt.

Minciunele cu gem, gustul copilăriei. Rețetă ușoară

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp