Ciulama de pui cu ciuperci. O rețetă simplă

Pe cât de simplă, pe atât de gustoasă această mâncărică. Ciulama de pui cu ciuperci. O rețetă simplă, cu aroma inconfundabilă a ciupercilor. În plus, este și sățioasă și sănătoasă.
Sunt mai multe rețete pentru ciulamaua de pui, dar diferența o face un ingredient în plus sau în minus. Contează foarte mult și ce fel de ciuperci sunt folosite. În nordul Moldovei, se folosesc hribi, cu o aromă diferită de ciupercile din magazine, champignon.
Tot în nordul țării, la sfârșit se pun și fâșiuțe de ardei kapia copți care dau o savoare aparte.
Carnea poate fi ori prăjită, ori fiartă înainte, și atunci ceapa și usturoiul se topesc în unt singure (eventual împreună cu ciupercile).
În acest caz, puiul se adaugă doar cu câteva minute înainte de smântână. La rândul lor, ciupercile pot fi călite separat și adăugate odată cu smântâna.
Mod de preparare
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook