Ciupercile au o aromă deosebită și sunt sățioase, așa că o supă de ciuperci și legume este binevenită oricând. În zilele în care nu se ține post, se poate pune brânză topită.

Supă de ciuperci rapidă și simplă. Rețetă de post

Nu putem mânca doar fasole și cartofi în zilele de post. Legumele și ciupercile sunt foarte bune la gust și sănătoase. Supa poate fi delicioasă chiar dacă e fără carne.

Ingrediente

  • 300 gr de ciuperci;
  • 4 cartofi;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • ½ de ardei gras;
  • verdeață;
  • sare;
  • ulei.

Mod de preparare

  • Tăiați cartofii și ardeiul gras cuburi, ceapa în bucăți mici, ciupercile în lamele, treceți morcovul prin răzătoarea mare.
  • Înfierbântați cratița cu ulei, adăugați ceapă, morcov, ardei gras, amestecați și prăjiți legumele.
  • Când s-au călit, adăugați ciupercile, amestecați și gătiți totul împreună timp de 2-3 minute.
  • Adăugați cartofii, turnați apă, adăugați sare, puneți capacul și fierbeți supa, până vor fi moi cartofii. Presărați verdeața tocată mărunt.
  • În zilele când nu este post, cu un minut înainte să fie gata, adăugați 200 de grame de brânză topită, amestecați bine, adăugați verdeață și aduceți supa până la punctul de fierbere.

O vedetă MasterChef explică marile greșeli care se fac în bucătărie

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri