Cu acest desert vă veți impresiona cu siguranță musafirii și veți fi extrem de apreciate. Cum se fac gustoasele clătite Ana Lugojana.

Clătite Ana Lugojana, desertul la care nu vei mai renunța

Dacă sunteți îndrăgostiți de clătite, trebuie neapărat să încercați această rețetă de clătite bănățene, cunoscute ca și Ana Lugojana. E un dulce care se prepară rapid și arată foarte bine, așa că veți putea impresiona orice musafir, indiferent cât de pretențios ar fi.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara gustoasele clătite, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 400 g făină albă, 400 ml lapte, 100 ml apă minerală. De asemenea, veți mai folosi 3 linguri cu unt topit, un praf de sare, 3 linguri cu zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 2-3 linguri cu ulei pentru prăjit. Pentru umplutură aveți nevoie de 400 g brânză de vaci, 6 ouă, 3 plicuri de zahăr vanilat, 300 g smântână grasă, 300 g zahăr. Dar și o ceașcă cu stafide rehidratate în coniac, unt pentru tapetat tava, coaja rasă de la 1 portocală.

Mod de preparare

Pentru început preparați un aluat obișnuit de clătite din făină, lapte, ouă, apă minerală, unt topit, zahăr și un praf de sare. După ce amestecați ingredientele, prăjiți clătitele, folosind puțin ulei. Lăsați-le la răcit și apucați-vă de umplutură. Aceasta se va obține din brânză de vaci și un ou, două-trei linguri de zahăr, zahăr vanilat și stafidele hidratate. Pentru sosul de vanilie, separați la început ouăle, gălbenușurile amestecându-le separat cu zahărul vanilat, zahăr tos și smântână.

Așezați totul într-o tavă tapetată cu unt

Umpleți clătitele cu amestecul de brânză și stafide, apoi împăturiți. Așezați într-o tavă încăpătoare, care să fie tapetată cu unt. Turnați deasupra cremă vanilată de gălbenușuri cu smântână. Introduceți aluatul la cuptor. Bateți albușurile spumă, puneți puțină sare și zahărul rămas.

Continuați să bateți până când se obține o bezea tare. Când crema de gălbenușuri s-a închegat pe marginile tăvii, scoateți din cuptor și puneți bezeaua deasupra. Puneți din nou totul la cuptor până când bezeaua este caramelizată.

Sursă foto: impact

 

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp