Clătite chinezești umplute cu ceapă verde

Clătite chinezești umplute cu ceapă verde
Sezonul cepei verzi este în toi, ceea ce înseamnă un singur lucru: este timpul să facem zeci și zeci de clătite chinezești umplute cu aceasta. Sunt rapid de preparat, gingașe și foarte gustoase.

În această rețetă se folosește ceapă verde. Ceapa verde este unul dintre medicamentele oferite de natură. O puteţi consuma fără limite: în salate, în mâncăruri şi ciorbe. Ea îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este gătită.

Pentru un gust mai deosebit o puteți coace puțin la grătar sau într-o tigaie antiaderentă, înainte. Compoziția prezentată mai jos ajunge pentru 12 – 14 clătite.

Ingrediente  pentru clătite chinezești umplute cu ceapă verde

3 1/4 căni de făină de toate tipurile, plus mai mult pentru presărare pe blat

1 lingură de ulei de susan

1 1/2 cești de apă caldă

un vârf de cuțit mare de sare

4 legături de ceapă verde

ulei neutru pentru prăjire și ungere

Mod de preparare pentru clătite chinezești umplute cu ceapă verde

Amestecați făina, sarea, apa caldă și uleiul până când obțineți un aluat zgrunțuros. Frământați în continuare, timp de 2-3 minute, până când aluatul are un aspect neted. Presărați făină sau ulei pe suprafața de lucru, după caz. Așezați aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l deoparte.

Coaceți ceapa verde: lucrând în 2-3 reprize, adăugați ceapa într-o tigaie de fontă la foc mediu. Se stropește cu ulei deasupra și se presează cu o presă de grătar sau cu o altă tigaie și se gătește, nestingherit, timp de 4-5 minute. Întoarceți și repetați acest pas anterior. Ar trebui să vedeți o caramelizare maro închis pe fiecare parte. Tăiați ceapa verde și asezonați-o cu sare

Împărțiți aluatul în 12 până la 14 bucăți. Formați fiecare bucată într-o sferă. Rulați fiecare bucată de aluat cât mai subțire posibil, până când aproape se vede prin ea. Ungeți cu 1-2 linguri de ulei neutru deasupra. Întindeți uniform peste aluat 2 linguri de ceapă verde tocată. Rulați-l, dinspre interior, apoi formați o chiflă, așa cum se vede în video. Repetați acest pas cu aluatul rămas.

Aplatizați fiecare chiflă cu ajutorul mâinilor unse cu ulei, prăjiți timp de 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu-mare, până când devine auriu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carolina Gelen (@carolinagelen)