Clătite chinezești umplute cu ceapă verde
În această rețetă se folosește ceapă verde. Ceapa verde este unul dintre medicamentele oferite de natură. O puteţi consuma fără limite: în salate, în mâncăruri şi ciorbe. Ea îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este gătită.
Pentru un gust mai deosebit o puteți coace puțin la grătar sau într-o tigaie antiaderentă, înainte. Compoziția prezentată mai jos ajunge pentru 12 – 14 clătite.
3 1/4 căni de făină de toate tipurile, plus mai mult pentru presărare pe blat
1 lingură de ulei de susan
1 1/2 cești de apă caldă
un vârf de cuțit mare de sare
4 legături de ceapă verde
ulei neutru pentru prăjire și ungere
Amestecați făina, sarea, apa caldă și uleiul până când obțineți un aluat zgrunțuros. Frământați în continuare, timp de 2-3 minute, până când aluatul are un aspect neted. Presărați făină sau ulei pe suprafața de lucru, după caz. Așezați aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l deoparte.
Coaceți ceapa verde: lucrând în 2-3 reprize, adăugați ceapa într-o tigaie de fontă la foc mediu. Se stropește cu ulei deasupra și se presează cu o presă de grătar sau cu o altă tigaie și se gătește, nestingherit, timp de 4-5 minute. Întoarceți și repetați acest pas anterior. Ar trebui să vedeți o caramelizare maro închis pe fiecare parte. Tăiați ceapa verde și asezonați-o cu sare
Împărțiți aluatul în 12 până la 14 bucăți. Formați fiecare bucată într-o sferă. Rulați fiecare bucată de aluat cât mai subțire posibil, până când aproape se vede prin ea. Ungeți cu 1-2 linguri de ulei neutru deasupra. Întindeți uniform peste aluat 2 linguri de ceapă verde tocată. Rulați-l, dinspre interior, apoi formați o chiflă, așa cum se vede în video. Repetați acest pas cu aluatul rămas.
Aplatizați fiecare chiflă cu ajutorul mâinilor unse cu ulei, prăjiți timp de 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu-mare, până când devine auriu.
View this post on Instagram
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook