Clătite chinezești umplute cu ceapă verde

În această rețetă se folosește ceapă verde. Ceapa verde este unul dintre medicamentele oferite de natură. O puteţi consuma fără limite: în salate, în mâncăruri şi ciorbe. Ea îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este gătită.
Pentru un gust mai deosebit o puteți coace puțin la grătar sau într-o tigaie antiaderentă, înainte. Compoziția prezentată mai jos ajunge pentru 12 – 14 clătite.
3 1/4 căni de făină de toate tipurile, plus mai mult pentru presărare pe blat
1 lingură de ulei de susan
1 1/2 cești de apă caldă
un vârf de cuțit mare de sare
4 legături de ceapă verde
ulei neutru pentru prăjire și ungere
Amestecați făina, sarea, apa caldă și uleiul până când obțineți un aluat zgrunțuros. Frământați în continuare, timp de 2-3 minute, până când aluatul are un aspect neted. Presărați făină sau ulei pe suprafața de lucru, după caz. Așezați aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l deoparte.
Coaceți ceapa verde: lucrând în 2-3 reprize, adăugați ceapa într-o tigaie de fontă la foc mediu. Se stropește cu ulei deasupra și se presează cu o presă de grătar sau cu o altă tigaie și se gătește, nestingherit, timp de 4-5 minute. Întoarceți și repetați acest pas anterior. Ar trebui să vedeți o caramelizare maro închis pe fiecare parte. Tăiați ceapa verde și asezonați-o cu sare
Împărțiți aluatul în 12 până la 14 bucăți. Formați fiecare bucată într-o sferă. Rulați fiecare bucată de aluat cât mai subțire posibil, până când aproape se vede prin ea. Ungeți cu 1-2 linguri de ulei neutru deasupra. Întindeți uniform peste aluat 2 linguri de ceapă verde tocată. Rulați-l, dinspre interior, apoi formați o chiflă, așa cum se vede în video. Repetați acest pas cu aluatul rămas.
Aplatizați fiecare chiflă cu ajutorul mâinilor unse cu ulei, prăjiți timp de 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu-mare, până când devine auriu.
View this post on Instagram